Review: Philips Sound T8505 in ear koptelefoon

Jan Willem Huffmeijer met de Philips Sound T8505

Review van de Philips Sound T8505 in ear koptelefoon. Het is alweer een tijdje geleden dat ik een review heb gemaakt over een koptelefoon. Dus toen ik werd gevraagd of ik deze Philips Sound T8505 in ear koptelefoon wilde reviewen, heb ik niet hoeven twijfelen. KOM MAAR OP! Echter weten de trouwe volgers ook dat ik niet een enorme fan ben van in ear koptelefoons. Bij mij vallen die dingen altijd uit en daardoor is het geluid voor mij altijd wat minder. Dit is dus een heel kritisch punt waar ik in mijn review op ga letten.

Philips Sound T8505 in ear koptelefoon Review B4men

Laat ik beginnen bij het begin, de oortjes zelf en het design ervan. Ik persoonlijk vind deze mooi en een heel stuk zakelijker en “stylischer” dan die andere witte dingen die je veel ziet. (merk daarvan weet je denk ik wel 😉 ) Dit zijn ronde zwarte doppen die in zijn geheel in / op je oor passen. Na het passen, wat bij mij dus eigenlijk altijd een probleem is, blijven ze gewoon zitten! Wat gebeurt mij nou?? Ze vallen niet uit en ze zitten lekker. Zelfs lopend blijven ze zitten en heb ik niet het gevoel dat ze langzaam de uitgang van mijn oor zoeken. Het eerste en grootste kritische punt is afgevinkt.

De connectie met mijn telefoon via Bluetooth is snel en makkelijk gemaakt. Via een app op mijn telefoon kan ik de oortjes nog veel verder personaliseren. Ik kan de Noise Canceling instellen, wat je bijna compleet afsluit van geluid van buiten af. Ook zit er een stand op die constant geluid van buitenaf buiten houdt maar plotselinge geluiden doorlaat. Uiteraard kan je de Noise Canceling ook uitzetten. In de app kan je het geluid via een equalizer ook helemaal naar je eigen zin / stijl aanpassen.

Het geluid van de Philips Sound T8505

Goed, ze zitten dus lekker maar is het geluid ook goed? Hier kan ik heel kort over zijn. Er is geen beter geluid dan In Ears koptelefoons. Het kan namelijk niet directer. Echter zit er natuurlijk wel verschillen tussen de verschillende koptelefoons en deze zijn echt heel goed. De tonen van hoog tot laag komen heel goed en gebalanceerd in je gehoor. Ook de bassen doen het heel goed. Ik ben gestart met het nummer van Chris Stapelton, Cold. Echt Niet Normaal!! Ik zat van mijn kruin tot mijn tenen vol met kippenvel. Dit is echt iets wat een goed geluid voor elkaar kan krijgen.

Het is bizar dat je een bass kan voelen in heel je lijf, zonder dat je er letterlijk aan blootgesteld wordt. Het geluid is verder kraakhelder en diep. Of je het volume van de koptelefoon hard of zacht hebt staan, het geluid blijf heel mooi. Ik ben echt diep onder de indruk. Bellen met de oortjes gaat ook erg goed. Het geluid is prima. Ik gebruik de oortjes eigenlijk alleen maar voor muziek en voor het kijken naar series / films op mijn mobiel wanneer de dames thuis de tv weer eens hebben ingepikt. De bediening van de oortjes vind ik prima. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik hier niet heel veel gebruik van maak, dus daarom heb ik hier niet echt een automatisme in. Wanneer je drukt op de oortjes reageert het verder goed en snel.

Belangrijke Specs van de Philips Sound T8505

Connectiviteit:

 • Microfoon: Ingebouwde microfoon 
 • Bluetooth-profielen: AVRCP A2DP Handsfree HFP HSP 
 • Bluetooth-versie: 5,0 
 • Maximumbereik: tot 10  m

Gespreksbeheer: 

 • Oproep aannemen/beëindigen 
 • Gesprek in wacht 
 • Mute-functie microfoon 
 • Oproep weigeren 
 • Schakelen tussen 2 gesprekken
 • Batterijtype Lithium-ion 
 • Spreektijd 5 uur

Oplaadcase: Krijg tot 24 uur afspeeltijd

De oplaadcase kan draadloos of via USB-C worden opgeladen Met een volledig opgeladen case hebt u 18 uur extra speeltijd. Na één keer opladen kunt u met de oordopjes 6 uur muziek luisteren (5 uur met ANC). Laad ze 15 minuten op voor 1 uur extra.

Geluid:

 • Akoestisch systeem: Gesloten 
 • Diafragma: PET 
 • Frequentiebereik: 20 – 20 000  Hz 
 • Magneettype: NdFeB 
 • Gevoeligheid: 108  dB 

De Philips Sound T8050 in ears zijn te koop bij:

Voor een actuele prijs en meer informatie kijk je op Bol.com klik hier.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer