MuziekMuziek

Telefoonhouders voor de auto: veilig en praktisch!

telefoonhouders auto

Veel mensen zitten voor het grootste deel van hun werkweek in de auto. Dan kan de neiging om naar je telefoon te grijpen natuurlijk ontzettend groot zijn. Het is echter niet toegestaan om je telefoon te gebruiken tijdens het rijden als je deze in je hand houdt. Bij handheld gebruik van je smartphone raak je namelijk te erg afgeleid en kunnen er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Als je je toestel in een telefoonhouder plaatst, is het wel toegestaan om er gebruik van te maken. Op die manier kun je bijvoorbeeld bellen of navigeren. Zo raak je namelijk veel minder afgeleid, houd je beide handen aan het stuur en kun je je focus makkelijker op de weg houden. In dit artikel vertellen je graag het een en ander over een handige auto telefoonhouder die je voor je smartphone kunt bestellen.

Wat zijn de voordelen van een telefoonhouder? 

Het is algemeen bekend dat telefoneren met je smartphone in je hand tijdens het autorijden niet toegestaan is. Niet alleen kun je er een flinke boete voor krijgen, maar het is ook nog eens levensgevaarlijk. Je telefoon kan echter best wel goed van pas komen tijdens een autorit. Je smartphone heeft namelijk veel functies die je goed ook onderweg goed kunt gebruiken.

Veilig handsfree bellen! 

Volgens de verkeersveiligheid wetgeving is het niet toegestaan om je telefoon vast te houden tijdens het besturen van een auto. Dit is namelijk zeer onveilig en je kunt er ook fikse boetes voor krijgen. Toch kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je graag iemand wilt bellen wanneer je in je auto rijdt. In dat geval komt een telefoonhouder voor de auto goed van pas. Met de smartphone in de houder is het namelijk wel toegestaan om handsfree telefoongesprekken te voeren. Tijdens het telefoongesprek kun je beide handen aan het stuur houden en hoef je je ogen niet van de weg te halen. Op die manier kun je op een veilige en verantwoorde manier telefoneren tijdens het autorijden.

Navigatie en verkeersinformatie

Als je een smartphone in je bezit hebt, dan hoef je geen navigatiesysteem meer aan te schaffen. Vrijwel alle smartphones hebben namelijk de mogelijkheid om Google Maps of een alternatieve kaarten-app te installeren. Hiermee kun je makkelijk vooraf je rit helemaal uitstippelen. Deze applicaties geven tijdig aan of er file op je route is, zodat de route eventueel aangepast kan worden om de reistijd niet te ver op te laten lopen. Ook werkzaamheden, verkeersongelukken en snelheidsbeperkingen worden duidelijk aangegeven, zodat je hierop kunt anticiperen.

Wil je graag gebruikmaken van de handige functies die je smartphone te bieden heeft voor het autorijden? Dan raden we je aan om je toestel in een telefoonstandaard te plaatsen. Op die manier kun je op een veilige manier genieten van de functionaliteit van je smartphone en navigeer je met gemak van A naar B.

Muziek luisteren

Muziek klinkt altijd een stuk beter in een auto. Daarom wil je natuurlijk je favoriete nummers kunnen afspelen tijdens een rit. Je kunt natuurlijk de autoradio aanzetten, maar in dat geval kun je niet zelf bepalen welke nummers er worden afgespeeld. Neem de touwtjes zelf in handen door je smartphone in een telefoonhouder te plaatsen en op de autoradio aan te sluiten door middel van een audiokabel of een bluetooth verbinding. 

Heeft je auto niet de mogelijkheid om te verbinden met je smartphone via bluetooth of een audiokabel? Geen probleem! Met de gadgets die er vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn kun je dit gemakkelijk en goedkoop oplossen. Je kunt bijvoorbeeld een Bluetooth speaker aanschaffen en deze als substituut gebruiken. Het handige aan zo’n speaker is dat het een lus heeft waarmee je hem op kunt hangen. Als je deze speaker combineert met een haakje voor je ventilatierooster, heb je makkelijk en voordelig je eigen geluidsinstallatie geregeld!

Wat zijn de verschillende type telefoonhouders?

Telefoonhouders voor in de auto zijn al jaren een begrip. Tegenwoordig zijn er veel verschillende type houders voor in de auto te verkrijgen. Er zijn veel opties voor het bevestigen van de houder aan de auto, maar ook voor de bevestiging tussen houder en smartphone zijn er verschillende mogelijkheden. 

Genoeg keuze dus, maar welke past het beste bij jouw wensen? Welke houder voor in de auto is het veiligst? Welke is het meest praktisch? We hebben de meest populaire modellen telefoonhouders voor in de auto op een rijtje gezet. Zo helpen we je met het kiezen van de meest ideale telefoonhouder.

Telefoonhouder met zuignap

Een klassieker wat telefoonhouders in de auto betreft is de houder met zuignap. Wat deze type telefoonhouder zo ideaal maakt, is de gebruiksvriendelijkheid. De zuignap is een van de meest eenvoudige manieren om jouw telefoonhouder te bevestigen. Op de zuignap zit een beschermende folie. Zodra je deze verwijdert, kun je een mooie plek uitzoeken op je voorruit. In principe is de voorruit niet de enige plek waar je jouw telefoonhouder kunt installeren. Je kunt de meeste houders met zuignap op iedere plek installeren waar een plat oppervlak zonder reliëf is. We raden het echter sterk aan om je telefoonhouder met zuignap op de voorruit te installeren. Op deze manier heb je zicht op de weg en kun je tegelijkertijd alsnog je telefoon bedienen. Ideaal voor als je jouw navigatie aan hebt staan!

Een ventilatierooster telefoonhouder

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een telefoonhouder die je aan het luchtrooster van je ventilatie kunt bevestigen. Dit type telefoonhouder voor in de auto wordt geleverd met een sterke klem die zich goed vasthoudt aan de schotjes van het luchtrooster. Vervolgens kun je je smartphone in de klem of aan de magneet bevestigen, zodat deze goed te zien is tijdens het rijden. Het verschilt per auto of deze variant telefoonhouder aan te raden is. Dit hangt namelijk af van het design van de auto en vooral de positie van het luchtrooster of deze manier van bevestigen in jouw geval wel de handigste is. Het grote voordeel van deze autohouders is dat ze vaak zeer compact zijn.

Magnetische telefoonhouders

Tegenwoordig zijn er ook magnetische telefoonhouders voor in de auto verkrijgbaar. Een magnetische telefoonhouder is ook weer in allerlei varianten te verkrijgen. Bij dit type telefoonhouder krijg je een metalen plaat meegeleverd die je tussen je smartphone en telefoonhoesje kunt stoppen. Hiermee maak je je smartphone magnetisch, zodat deze aan de magneet van de houder te bevestigen is. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan een magneet niet de hardware of het signaal van je smartphone beschadigen of belemmeren. Daarnaast is deze magneet sterk genoeg om de smartphone goed vast te houden en de meest hobbelige ritten te doorstaan. 

Mocht je het idee van een magneet alsnog spannend vinden, bieden telefoonhoesjes een goede oplossing. Als je smartphone dan toch losschiet, vangt het telefoonhoesje de schokken op en raakt het toestel niet beschadigd.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer