MuziekMuziek

De beste tips voor het kopen van een luxe horloge

tudor luxe horloge kopen tips

Als man wil je er natuurlijk stijlvol, modieus en lekker mannelijk bijlopen. Een van de manieren om je als man te onderscheiden, is luxe horloge te kopen die bij jouw stijl en looks past. Het voor jouw perfecte horloge kiezen kan best lastig zijn, want de keuze qua merken is enorm. Zo kun je gaan voor een van de moderne Tudor horloges, fraaie Seiko’s, een opvallende Rolex of voor een van de vele modellen van merken als Emporio Armani, G-Shock, Citizen, Esquire, Breitling of Omega.

Om je te helpen de juiste beslissing te maken, zodat je een luxe horloge kunt kiezen die qua stijl en functionaliteiten bij jou past, geven we je in dit blog de beste tips voor het kopen van een luxueus horloge!

Tudor luxe horloge kopen tips
Afbeelding MonacoCannes van Pixabay

Ga je voor een mechanisch horloge of voor een quartz?

Vroeger bestonden er alleen mechanische horloges. Dit zijn horloges die je met een knopje moet opwinden, zodat ze blijven lopen. Sinds 1969 kennen we nog een andere soort horloge, namelijk de Quartz, die toen door het merk Seiko werd geïntroduceerd. Een quartz horloge is een horloge dat op batterijen werkt en niet via een mechanisch systeem.

Beide soorten horloges hebben hun eigen specifieke voordelen. Zo kies je met een mechanische klok voor een horloge dat het meest klassiek en stijlvol is. Mechanische horloges zijn verder robuust, lekker klassiek qua looks en hebben – indien ze van een goed merk zijn – een lange levensduur. Een quartz horloge is fraai en multifunctioneel, omdat deze meer digitale mogelijkheden biedt dan een mechanisch uurwerk. Dit horloge hoef je ook niet meer handmatig op te winden.

Bepaal welk bedrag je voor jouw horloge over hebt

Of ze nu mechanisch zijn, op batterijen werken of dat het smartwatches betreft: horloges zijn in allerlei prijsklassen verkrijgbaar. Simpele horloges zijn al verkrijgbaar voor enkele tientjes, terwijl de meest dure varianten duizenden euro’s kunnen kosten. Ga ervan uit dat je voor een goed quartz horloge, van een echt topmerk, al snel enkele honderden euro’s kwijt bent. Meestal zijn mechanische horloges wat voordeliger, uiteraard afhankelijk van het specifieke merk horloge.

Bepaal in elk geval voor jezelf in welke prijsklasse je een horloge zoekt. Dat maakt het zoeken een stuk eenvoudiger!

Kies je voor online of offline aankoop?

Horloges, zowel voordelige exemplaren als duurdere merkhorloges, kun je zowel via internet als in fysieke horlogewinkels kopen. Vaak kun je door een horloge via internet te kopen qua prijs een goede deal scoren. Een voordeel van online een horloge aanschaffen, is ook dat je veel keuze hebt en goed kunt vergelijken. Online zijn ook veel reviews te vinden van diverse merken en types horloges.

Aan de andere kant heeft de aankoop van een goed uurwerk via een horlogezaak ook weer bepaalde voordelen. Zo krijg je in de winkel advies van een expert, zodat er maatwerk geleverd kan worden en je het beste horloge kunt kiezen dat aan jouw eisen voldoet. Verder kun je potentiële horloges die je bevallen zelf vasthouden, voelen en uitproberen. Een horloge kopen is grotendeels een gevoelservaring. En het uurwerk dan kunnen vastpakken en uitproberen vinden veel mensen wel zo fijn. Prettig aan een fysieke winkel is verder ook dat als er iets met je horloge aan de hand is, je altijd naar de betreffende winkel kunt gaan voor advies en eventueel een reparatie. Je krijgt, kortom, vaak meer service dan bij een online aankoop. Ten slotte kun je bij een juwelierszaak proberen af te dingen op een horloge, wat online natuurlijk aanzienlijk lastiger is.

Houd rekening met de grootte van je uurwerk

Een punt van aandacht bij het kiezen van een mooi horloge is natuurlijk ook de grootte van het uurwerk. Een richtlijn op dit gebied is om elk geval niet te overdrijven met een joekel van een uurwerk om je pols. Ga ervan uit dat een klokje met een maximale doorsnede van 40 mm groot genoeg is. Kies je voor een groter horloge, dan kan dat dedain en hedonistisch overkomen op anderen, in plaats van stijlvol en elegant!

tudor luxe horloge kopen tips 
https://pixabay.com/de/photos/uhr-luxus-schmuck-lifestyle-3985268/
Afbeelding oktagon1 / 41 Bilder van Pixabay
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer