MuziekMuziek

Stoelen en banken zijn de basis van je interieur

rotan stoelen passen heel goed in een manneninterieur

Stoelen en banken vormen de basis van je interieur. Voor een tof, stoer of huiselijk interieur in je huis, is het belangrijk om te zorgen voor een goede basis. Meubelen ook wel stoffering genoemd is heel belangrijk voor deze uitstraling. Je kan met accessoires heel ver komen maar wanneer je hele stoere accessoires in een suf interieur zet, zal het niet het gewenste resultaat geven. Zorg daarom voor een goede basis in begin bij je meubilair.

een donker stoer interieur

Kies het juiste meubilair voor je interieur

Voor het kiezen van het beste meubilair is het belangrijk dat je goed weet welke stijl jij graag in huis wilt hebben. Ga je voor strak en zakelijk of juist voor een warm en stoer interieur. Dit goed weten is namelijk heel belangrijk voor het maken van de juiste keuzes voor de rest van het interieur. Welke stijl jij graag wilt hebben kun je tegenwoordig heel goed bepalen door te kijken wat jou aanspreekt. Site’s als deze maar ook bijvoorbeeld Pinterest kunnen je heel goed op weg helpen. Probeer een moodboard te maken met verschillende plaatjes en verschillende meubels. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat jij tof vindt.

Een stoer interieur voor mannen

Stoelen en banken zijn de basis van je interieur

Stoelen en banken zijn de basis van je interieur. Het is dus heel belangrijk dat je hiermee begint. Kies een toffe bank en een paar toffe stoelen. Vooral stoelen worden vaak vergeten. Een bank is makkelijk en vult gelijk een groot deel van je woonkamer. Stoelen worden daarom vergeten of een beetje weggemoffeld. Toch zijn stoelen echt heel bepalend voor je uitstraling. Denk aan een toffe hangstoel, een lekkere en stoere tv stoel of een strakke rotan fauteuil.

  • Rotan Fauteuil: Deze stoelen zijn door zijn open en minimalistische vorm geschikt voor bijna ieder interieur. Een witte stoel geeft rust en een strakkere uitstraling. Een donkere stoel geeft warmte en een stoerdere uitstraling. Leg een toffe vacht over de stoel en je hebt echt een stoere uitstraling. De Rotan fauteuil is ook verkrijgbaar als een hangstoel, wat echt een Scandinavische uitstraling geeft. Zo’n stoel heb ik zelf ook thuis staan.
  • Chesterfield: Een dikke stoere fauteuil die heel goed past in een manneninterieur. Wil jij een stoere en donkere uitstraling van je interieur hebben, dan mag een echte chesterfield niet ontbreken.
  • Een luie tv stoel: Gelukkig zijn deze stoelen tegenwoordig ook echt in toffe designs te krijgen. Toch vind ik persoonlijk deze stoelen niet het mooist. Ben je echter een echt film gek of bingewatcher, dan is een luie stoel echt een must.
een vakantie huis is ook goed te stylen

Interieur inspiratie voor mannen

Mannen vinden het vaak lastig om een duidelijk beeld te krijgen van wat ze nu echt tof vinden. De meeste mannen komen niet veel verder dan iets industrieels of strak design. Dit zegt vaak wel iets over de soort meubelen maar niets over de basis. Kleuren op de muren en kleuren van je stoelen en banken geven de ruimte echt de uitstraling. Een heel witte kleur kan super strak en industrieel zijn maar een donker kleur kan dit ook zijn. Kleuren geven sfeer aan en je meubelen geven de stijl aan. Met deze basisregel kan je makkelijker aan de slag voor jouw interieur.

stoelen en banken zijn de basis van je interieur
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer