MuziekMuziek

Ski Jas van Peak Performance voor mannen die niet bang zijn om op te vallen.

Oké, wie mij een beetje volgt weet dat ik echt niet van skiën houd. Iedere temperatuur van onder de 20 graden op de meter zorgt bij mij voor rillingen. Waarom dan skikleding showen? Natuurlijk zijn er ook lezers die wel van skiën houden, alleen dat al is een goede reden. Daarnaast heb ik een hond (Boyd onze Berner Sennen van 1,5 jaar) hij zorgt ervoor dat ik naar buiten moet…ook bij regen en wind. Ik heb mijn kinderen nog niet zo ver dat zij dit willen doen. Dus een goede jas is meer dan welkom!!

ski jas peak performance

De Jackets van Peak Performance

Wie denkt dat ski jassen alleen maar saai of oerlelijk zouden zijn heeft het mis. Er wordt tegenwoordig heel erg veel aandacht besteed aan functionele kleding. Skikleding valt hier zeker onder en dit is de afgelopen jaren veel meer geworden dan alleen maar skikleding. De jackets van Peak Performance zijn zeker niet alleen maar functioneel maar ook heel modieus. Modieus hoeft niet te zeggen dat ze van de skipiste afknallen qua kleur maar wel qua prestatie 😉 Ik vind het mooie jassen omdat ze niet zo schreeuwerig zijn. Naast mooi moeten ze natuurlijk ook voldoen aan andere capaciteiten die belangrijk zijn op de piste. Zo moeten de jassen niet alleen maar de kou buiten houden maar ook de wind en water. Deze combinatie is erg lastig en de jassen van Peak Performance zijn hier juist erg goed. Ik show jullie nu mijn jas waar ik de afgelopen maand onze hond in heb uitgelaten.

Mijn Men Scoot Orange Ski Jas van Peak Performance

Mijn jas is gebaseerd op het idee van een motorjack. Dit stond heel netjes in de beschrijving maar eerlijk gezegd zie ik dit zelf niet zo. Wel vind ik het een mooie jas en door de combi van oranje en zwart ook erg stoer. Gelukkig is hij zeker niet alleen stoer maar ook lekker warm. Wij hebben pas die heftige storm achter de rug en dit was het perfecte moment om de jas te testen op zijn winddichtheid. De jas heeft de storm goed overleeft!! De hoge kraag en goed af te stellen capuchon maken de jas goed afsluitbaar. Ook door de rits komt geen kou en wind. Ook de regen heb ik al moeten trotseren met de jas en ook hier scoort de jas veel punten. Geen drupje regen kwam binnen. Wat betreft het enorm warm houden van je lijf is deze jas iets minder goed. Je merkt dat deze jas echt gemaakt is om in te bewegen…te skiën. Wanneer je het te warm krijgt in de jas tijdens het skiën, kun je de ritsen onder je oksels open ritsen. Dit soort slimme dingen vind ik te gek. Het zijn dit soort dingen die de prijs van € 459,95 terecht maken.

Specs van de Jas:

 • Regular fit
 • Fixed hood, 2 direction adjustable
 • Two zippered hand pockets
 • Asymmetric front zip
 • Zip with gusset at hood
 • Ski pass pocket at sleeve
 • Zippered inner pocket
 • Ventilation zipper under sleeve
 • Articulated sleeves
 • Fixed powder skirt
 • Snap in system
 • Elastic drawstring at bottom hem
 • Velcro adjustment sleeve endings
 • Elastic wrist gaiters
 • Breathability (#): 5000 gr/m2/24h
 • Material: Hipe® Core +
 • Water column: 1. 000mm
 • Padding weight: 80gr/m2 in body, 60gr/m2 in sleeves and hood
 • Total weight (g): 1030 gr/pc
 • Back length from neck to bottom is 72,5 cm in size M

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer