SelectSelect

PlayLink review (PS4) – Gamen met vrienden via je smartphone!

We beginnen gamend 2018 met maar liefst drie games in één review! De releases komen later dit jaar uit vandaar dat ik deze games review die al even uit zijn. Ik heb het over de PlayLink games van PlayStation. Het zijn games die je samen met een smartphone app bespeeld. Ik heb er van Sony 3 gekregen om te spelen namelijk; Hidden Agenda, Knowledge is Power en SingStar celebration. Voor alle games moet je een losse PlayLink app downloaden.

Hidden Agenda – Voor één tot zes spelers, samen een avontuur oplossen.

Deze game is een combinatie van een film en interactie. Je krijgt lastige vragen voor je neus die je moet beantwoorden en dan is uiteindelijk het doel het met elkaar eens te worden qua keuzes. Ik speelde met een paar vrienden de competitieve modus. Hierdoor kan je punten verdienen en tussendoor krijg jij of je vrienden een doel die je moet halen. Als je die haalt krijg je de punten, mocht dit niet lukken en je vrienden hebben je door, krijgen zij die.

Heb je het niet zo met competitie en ben je in voor gewoon een leuk verhaal, dan zou ik ervoor kiezen de verhaallijn te spelen. Maar ik moet zeggen dat er met de competitieve modus toch wel meer gediscussieerd wordt welk antwoord er gekozen moet worden.

Verder is je smartphone wel meer dan alleen een cursor in dit geval. Je krijgt namelijk een soort agenda met alle punten die er zijn gebeurd en zo worden dingen uiteindelijk per karakter ook weggekrast mocht het verhaal anders lopen. We hebben met zijn vieren het verhaal niet af kunnen maken en ik weet dus niet of het na één keer volledig gespeeld te hebben nog leuk is. Al met al een leuke game maar zeker ook verstandig af en toe wat te drinken en je agenda weer door nemen want hier krijg je geen tijd voor tijdens het spelen.

 

Knowledge is Power – Voor twee tot zes spelers, je kennis showen!

Dit was echt een komische game om mee te beginnen. Het is te vergelijken met trivia. Je smartphone daar vul je de vragen mee in, houd die goed voor jezelf des te meer punten je verdient. Eerst moet je met ze allen een keuze maken uit een paar categorieën. Deze lopen echt uiteen en is er altijd wel een leuke keuze.

De karakters die je kiest zijn wel leuk en voegen een selfie filter toe zodat je foto ook geplaatst wordt bij je karakter die je speelt. Zo moesten we elke keer lachen als de hotdog man een vraag goed had of geen powerplay krijgt. Een Powerplay is een leuke toevoeging aan het beantwoorden van de vraag. Het zijn een x aantal hindernissen om je tegenstander te dwarsbomen. Zo moet je ijs weg krabben of hebben nibblers je letters opgegeten. Zo kan een persoon die een goede algemene kennis heeft je het een stukje moeilijker maken. Het enige nadeel wat ik over de powerplays heb, is dat als je ze krijgt elke keer de animatie laat zien. Dit duurt wel lang met vier personen, laat staan zes.

Na een aantal rondes te hebben gespeeld krijg je de finale. Diegene met de meeste punten wordt het hoogste gezet op de pyramide, dus hier kan alles nog veranderen. Zo sta je op nummer een en eindig je als laatste. Dit maakt het extra spannend en zeker een leuke familie game!

SingStar Celebration – Voor één tot acht spelers, zingen of neuriën?

Persoonlijk vind ik dit de minste van de drie. Want zeg nu eerlijk, wie wilt mijn zangkunsten horen? Ik zat vaak toch wel op de noten maar volgens mij klonk het gigantisch vals. Daarentegen valt er wel wat te lachen en zitten er goede karaoke nummers tussen. Die je waarschijnlijk in de douche ook weleens zingt. Je smarpthone is bij deze game dus je microfoon en kan je ook gewoon de normale SingStar microfoons gebruiken.

Verder zijn er een hoop verschillende modussen qua zingen. Wie bijvoorbeeld als eerst bij de 1 miljoen punten is, of het doorgeven van een microfoon binnen je team (vanaf 4 spelers geloof ik). Maar was ik alsnog vrij snel uitgekeken. Ik kan heel wat muzieksmaken hebben maar of ik ze ook daadwerkelijk wil zingen is een tweede. Zo hielden op een gegeven moment de nummers gewoon op en dan moet je ze los kopen via de store als daar dan wel het ene nummer erbij zit.

 

PlayLink de nieuwe manier van gamen?

Om het een beetje af te sluiten en in het algemeen te praten over de PlayLink games, en de bovenste vraag te beantwoorden. In zekere zin wel! Het is gaaf om te zien dat jouw smartphone als tweede scherm wordt gebruikt en iedere game handelt daar weer anders naar. Zo kan je het maximale halen uit het minimale. Geen extra controller meer kopen voor deze game, want meestal heb je die al in je zak. En zo houd je ook nog eens scherm ruimte over, wat je heel goed kan zien bij de game Hidden Agenda. Ik ben wel fan van deze aanpak, alleen is het wel verstandig een powerbank bij de hand te hebben of een wandcontactdoos want je batterij draint gigantisch snel. Logisch, want je scherm staat altijd aan en je moet verbonden zijn met hetzelfde WiFi netwerk om in de PlayStation te komen.

 

Voor alle games is een demo te downloaden in de PlayStore! Ik hoop dat jullie de eerste game review van het jaar leuk vonden. En zo ben ik erg benieuwd wat 2018 gaat brengen qua games/gaming.

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 27 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek. En rijd ik motor met vrienden (Kawasaki Z750).

View all articles
Written by Nick Strijbos