MuziekMuziek

scheren met een safety razor

scheren met een safety razor

Haal het klassieke scheergevoel terug door te gaan scheren met een Safety Razor. Ik hoor je denken…ja leuk! Maar wat is dan een Safety Razor? Een Safety Razor is een klassiek scheermes dat werkt met dubbelzijdige scheermesjes. Deze worden ook wel ‘double edge blades’ genoemd. Het scheren met een Safety Razor is voordelig in gebruik en het resultaat is perfect.

Safety razor met gesloten of open kam

De meest gangbare Safety Razor is met een gesloten kam. Hierbij zit het scheermesje beschermd in de kop. Dit scheermes is uitermate geschikt voor mannen met een normale baardgroei. Ook is er een Saftey Razor met een open kam. Deze heeft een getande kop en er zit meer ruimte tussen het mes en kop. Dit scheermes is meer geschikt voor mannen met een zwaarder baardgroei. Echter vergt dit scheermes wel wat meer oefening.

Safety razor met een schroef of vlindersluiting

Er zijn messen met een schroef of vlindersluiting verkrijgbaar. Scheermessen met een open kam hebben altijd een een schroefsluiting. Een schroefsluiting bestaat uit meerdere delen. Je schroeft het van elkaar en plaatst het mesje ertussen. Bij een mes met vlindersluiting moet je het handvat draaien om de scheerkop te kunnen openen en het mesje te kunnen plaatsen. Het werkt allebei heel simpel. Het schroefsysteem is alleen wat steviger.

Scheren met een safety razor

*Je begint altijd met een een gereinigde huid.
* Maak je gezicht nat met lauwwarm water of een hot towel.
* Leg je scheermes in een bakje warm water.
* ¬†Zeep je gezicht in met scheerzeep…je kan hiervoor een scheerkwast gebruiken.
* Laat het scheerzeep eventjes inwerken, hierdoor worden je baardharen zachter.
* Houd je scheermes in een hoek van 30 graden ten opzichte van de huid.
* Druk het scheermesje licht op de huid en scheer met rustige bewegingen.
* Vergeet niet om tijdens het scheren het mes schoon te spoelen…dit voorkomt ingegroeide baardharen en irritatie.
* Breng na het scheren een after shave balm aan
scheren
contouren bijwerken met een safety razor
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer