MuziekMuziek

Jeugdsentiment: is RuneScape straks op mobiel speelbaar?

*Speel overal RuneScape: dezelfde game en hetzelfde character op zowel mobile als PC met interoperable play.

*Old School RuneScape komt deze winter uit op mobile platforms, waarna RuneScape zal volgen.

RUNESCAPE BINNENKORT OOK SPEELBAAR OP MOBILE DEVICES

Jagex heeft aangekondigd dat zowel RuneScape als Old School RuneScape naar mobile and tablets komen. Hoe super gruwelijk is dat! Ik speel zo af en toe nog wel eens RuneScape, puur om even de nostalgie weer te proeven. De meeste mensen vinden het maar gek dat ik een spel speel die rond 2004 immens populair werd. Met RuneScape heb ik ook echt Engels geleerd, toen was ik dus rond de 9-10 jaar oud. Ik denk dat heel veel mensen die achtergrond met mij delen. Ook is de gameplay van RuneScape zo anders dan andere MMORPG’s, waardoor ik toch om de zoveel jaar even terugkeer hoe het dan weer veranderd is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik RS3 eigenlijk helemaal niet zo slecht vind. Toch hebben mensen die RS2 hebben gespeeld eerder de neiging om RuneScape Old School te spelen. Straks kan ik dus lekker op de bank met mijn mobiel even wat hout gaan hakken of mijn slayer level boosten…. super chill!

Deze twee games zullen de eerste westerse mainstream MMORPG’s zijn die de complete MMO-ervaring leveren op zowel PC als mobile platforms met volledig interoperable gameplay. Dit houdt in dat spelers op zowel PC als mobile kunnen inloggen op hetzelfde character, op dezelfde plek, in dezelfde wereld. Old School RuneScape komt deze winter uit op mobile platforms, waarna RuneScape zal volgen.

De uitbreiding van RuneScape en Old School RuneScape’s PC gameplay naar mobile, interoperable play is een grote vooruitgang voor de vele RuneScape-spelers. Spelers kunnen uitloggen als ze hun PC moeten verlaten, en de mobile app opstarten om onderweg verder te spelen. Ze gaan dan in-game gewoon weer verder op mobile waar ze waren toen ze de PC afsloten en omgekeerd.

Spelers kunnen RuneScape en Old School RuneScape ook alleen op mobiel spelen als zij dat graag willen. Zo kunnen voormalige RuneScape-spelers die niet langer op PC gamen opnieuw met de game en hun character aan de slag gaan.

Neil McClarty, Senior Product Director, Jagex, zei: “Als een MMO-speler, wil je op elk moment van de dag kunnen spelen, waar je ook bent. We weten dat de tijd van onze spelers waardevol is, dus willen wij dat de RuneScape-spelers ook onderweg kunnen gamen. Dat ze op de PC kunnen spelen tot ze moeten gaan en dan hun avontuur gewoon weer op kunnen pakken op hun telefoon, gaat erg gewaardeerd worden – er is geen reden meer om XP te verspillen.”

Phil Mansell, Chief Operating Officer, Jagex zei: “Dit is een grote stap voor MMORPG’s en een symbool voor de drang van Jagex om voortdurend de grenzen van live games te verleggen. De RuneScape-games zijn de eerste westerse mainstream MMORPG’s die volledig interoperable play op mobile en PC ondersteunen. Wij geloven dat wij onze games moeten brengen naar waar onze spelers ze willen hebben; in recente player surveys gaven 90% van onze actieve spelers en 64% van onze voormalige spelers aan dat zij heel graag op mobile zouden willen spelen. Onze innovatieve benadering van mobile gaming getuigt ook van onze ambities in de mobile sector. We investeren graag in het uitbreiden van de RuneScape-franchise naar meer apparaten en gebieden.”

Ik was dus echt stoked om dit bericht te lezen en ook met jullie te delen. En nu ben ik benieuwd wie van jullie nog steeds RuneScape speelt? En zou je misschien weer eens terugkeren nu je weet dat je straks ook op je mobiel en tablet kan spelen?

Verder heb ik nog een leuk iets om alvast mede te delen voor de vrijdag! Gisteren konden we alvast van start met het spelen van de beta van Destiny 2 en vanaf vandaag rond een uurtje of 19uur kan je van start als je een Xbox speler bent. Vandaag ben ik namelijk in Utrecht om samen met een hoop andere gamers de Destiny 2 open Beta te spelen. Daar hoor je dus vrijdag meer over.

Geschreven door Nick Strijbos

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos