MuziekMuziek

B4men Muziek Review: Sennheiser PXC 550

Het toeval wil dat ik steeds vaker wordt gevraagd voor het reviewen van hoofdtelefoons, iets wat ik heel graag doe. Ik heb jullie al vaker verteld dat ik een enorme muziek freak ben. Niet te verwarren met een geluid freak. Mijn gehoor is niet super zuiver of getraind, hoewel ik nu door steeds meer te luisteren een veel beter gehoor aan het ontwikkelen ben. Ik heb pas nog een masterclass gekregen over hoe je naar een hoofdtelefoon moet luisteren en hoe je dit het beste kan omschrijven. Super tof en het geeft mij veel meer kennis, iets wat ik graag aan jullie overdraag ūüėČ

De Sennheiser PXC 550 Over Ear Hoofdtelefoon

Laat ik bij het begin beginnen, het uiterlijk van deze hoofdtelefoon. Het is een over ear hoofdtelefoon, dat wil zeggen dat hij volledig over je oren gaat. Hierdoor wordt de muziek heel zuiver overgebracht. Ik ben zelf een grote fan van deze soort hoofdtelefoons, omdat ik zo het beste van mijn muziek kan genieten. Het heeft ook een nadeel, en dat is dat deze hoofdtelefoons vaak groot en zwaar zijn. Zeker wanneer je voor langere tijd met deze hoofdtelefoon zit, dan kunnen ze gaan irriteren. De Sennheiser PXC 550 is daarom ook ergonomisch gevormd en dit is zeker een pre. Ondanks de zachte foam op de beugel over je hoofd voelt hij wel zwaar en dit maakt het langer dragen wel wat oncomfortabel. De Sennheiser PXC 550 is draadloos en wordt aangesloten via bluetooth, dit maakt het dragen wanneer je op pad gaat super makkelijk. De kwaliteit van de verbinding is erg goed en sterk. De batterij gaat 30 uur mee en als dit niet genoeg is kan je altijd nog een kabel aansluiten.

Het geluid van de Sennheiser PXC 550

Nu kan de Sennheiser PXC 550 er mooi uitzien maar uiteindelijk willen we een perfect geluid. Het geluid uit deze hoofdtelefoon is goed en helder. Toch ben ik niet direct gegrepen door het geluid. Het geluid in de hoofdtelefoon lijkt wat klein aan te voelen en is minder complex als wat je zou verwachten. Gelijk afschrijven deze hoofdtelefoon..nee hoor, dat is ook niet nodig. Het is ook maar net waar je deze hoofdtelefoon voor gaat gebruiken. Wil je ongestoord van jouw muziek kunnen genieten in de trein, vliegtuig of tijdens de werkpauze, dan is deze hoofdtelefoon zeer goed. De noise cancelling zorgt ervoor dat het omgevingsgeluid heel goed gefilterd wordt. De verschillende muziek modes zijn in te stellen en die maken het voor verschillende types muziek geschikt. Mocht je opzoek zijn naar een hoofdtelefoon om op de bank van een complex muziek stuk te gaan genieten, dan is deze Sennheiser PXC 550 minder geschikt. De helderheid en complexiteit van het geluid kan beter.

De bediening van de Sennheiser PXC 550

Iets waar ik altijd moeite mee heb is de bediening op de buitenkant van de hoofdtelefoon op het oor zelf. Dit is echt niet mijn ding. Ik heb altijd ruzie ermee zodra je de hoofdtelefoon even vastpakt of even wil verzetten. Iets wat ik beter onder controle krijg is de volume regeling, die kan je sturen door op de rechteroor naar boven of naar beneden te schuiven. De noise cancelling is aan te zetten en in twee verschillende niveaus te zetten door een knopje te schuiven. De noise cancelling doet het trouwens erg goed. Hij is in twee standen te zetten, met een lichte noise cancelling, of een sterke noise cancelling. Iets waar ik mijzelf ook in vergist heb, is de werking van noise cancelling in het algemeen. Het is zo dat erg langdurig geluid wordt geblokt! Dus een irritante brom van een vliegtuig, trein of verkeer wordt aangepakt. Ik en veel mensen met mij hebben het idee dat noise cancelling al het geluid buiten houdt. Dit is dus niet het geval. Nu zijn er wel hoofdtelefoons waar je de mate van noise cancelling kan sturen of in verschillende niveaus kan instellen (zoals bij deze Sennheiser PXC 550). Het is zelfs zo dat wanneer je helemaal geen muziek wilt luisteren je ook de hoofdtelefoon met noise cancelling aan kan zetten als je in het vliegtuig zit om zo die brom niet meer te horen. Terug naar de bediening. Nu is er ook een app te downloaden waar je het geluid en de tonen uitgebreider mee kan sturen. Super handig, maar hij werkt helaas alleen op de muziek die je op je telefoon heb staan en niet op bijvoorbeeld op Spotify.

Conclusie van het luisteren naar de Sennheiser PXC 550

Deze¬†Sennheiser PXC 550 is makkelijk in gebruik en is ideaal voor op reis en onderweg. De¬†Sennheiser PXC 550 heeft een prijskaartje van ‚ā¨ 399,- .

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer