MuziekMuziek

Review: Hoe maak ik mijn motor schoon met de Muc-Off Luxury Car Valet Kit

Dit keer iets anders dan persoonlijke verzorgingsproducten. Dit keer gaat het gaat het over het verzorgen van je geliefde auto of motor, misschien telt dat ook mee! Van de heren van Carlovers heb echt een heel mooi pakket gekregen om te reviewen! De Muc-Off Luxury Car Valet Kit. Nadat ik mijn Suzuki GS500E heb verkocht en overgestapt ben naar hele mooie Kawasaki ER6F, vond ik het ook tijd worden voor goede schoonmaakproducten. Ik zat al enige tijd te kijken naar de producten van Muc-Off en vond het concept wel heel erg cool. Mijn Suzuki kwam uit het jaar ’92 en ik vond het eigenlijk zonde om de wat ‘duurdere’ schoonmaakproducten te gebruiken. Nu ik ben overgestapt naar een flink wat nieuwere motor, dacht ik bij mijzelf, laat ik Muc-Off toch maar een kans geven!

Ik kwam in aanraking met de heren van Carlovers en die wilde mij wel een handje helpen met mijn project! Mijn motor eruit laten zien alsof hij uit de fabriek komt. Hierbij gaven ze mij dus dit geweldige pakket. Dit pakket bestaat uit een hoop spullen om je auto goed bij te houden en schoon te maken. Je zult wel denken waarom ik niet gewoon de motor producten van Muc-Off gebruik, maar in principe maakt het niet heel veel uit en is het vaak alleen de label die wisselt. Plus ik heb een mooie Toyota Corolla staan, die ook wel een opfris beurt kan gebruiken!

Dit zit er in het pakket van Muc-Off

  • Step 1 Wheel Cleaner
  • Step 2 Car Shampoo
  • Step 3 Speed Wax
  • Step 4 Glass Cleaner
  • Wheel & Component Brush
  • Detailing Brush
  • Expanding Microcell Sponge
  • Premium Microfibre Cloth

En dat allemaal in een super mooie opbergtas! Waarbij je borstels in een ander vak zit, die je makkelijker schoon kan maken dan bijvoorbeeld waar de flessen in zitten. Goed over nagedacht bij de mensen van Muc-Off. Ik zal over alle componenten iets vertellen en daarbij laat ik natuurlijk wat mooie foto’s zien. Kan ik meteen mijn nieuwe aanwinst showen, die er straks spik en span uit ziet, toch?

 

Step 1 Wheel Cleaner

Dit titel zegt het eigenlijk al, het is een wiel reiniger! Dit kan echt op iedere velg of wieldop. is Bio afbreekbaar en dit geldt tevens ook voor de shampoo en glass cleaner. Het mooie en grappige is dat ze de producten nummeren. Je kan de spuitflacon op twee standen zetten. Standje één is met het klepje dicht, dan krijg je een wat meer foam substantie en in dit geval is de verspreiding dan net even wat anders! Als je het klepje open doet, krijg je een hele fijne nevel, dit is weer handig als je een stukje verder moet rijken. Het eerste wat je moet doen is je wiel/velg nat maken en dan dit erop spuiten. Even een minuutje of wat laten zitten en dan met je wheel/component brush even goed borstellen, zodat het vuil los gaat zitten. Hierna met een gewone tuinslang van boven naar beneden schoonspuiten en dan moet al je vuil eraf zijn! Ik had in dit geval mijn hele motor al goed nat gemaakt, zodat ik het later niet hoefde te doen als ik de shampoo ga gebruiken. Hieronder de foto’s hoe ik het stap voor stap deed.

Step 2 Car Shampoo

De Car Shampoo! Man wat was ik stoked toen ik deze gebruikte. De geur die je tegemoet komt is in één woord geweldig! Ik heb serieus nog nooit met zoveel plezier mijn motor/auto gewassen. Het ruikt lekker naar appeltjes en dat ruik je van een goede afstand! Je motor wordt er niet alleen schoon van, maar je hebt ook echt het idee dat je iets schoonmaakt door de frisse geur. Eline (mijn vriendin) was trouwens ook goed te spreken over de geur. Hoe te gebruiken? Voor gebruik goed schudden en daarna zorg dat ik twee emmers heb. beide gevuld met lauw water, waarbij ik de ene als vuile emmer gebruik en de ander als schoon. In de schone emmer doe ik de shampoo, je hebt maar 40ml nodig en dat was ook echt meer dan genoeg. Zorg ervoor dat je een beetje het losse vuil van je motor haalt met je tuinslang. Dan pak ik de microcell spons, doe hem in de ‘schone’ emmer. Mocht ik mijn spons willen afspoelen, dan doe ik dit in de ‘vuile’ emmer, waarbij ik vervolgens weer hem in de schone emmer doe, zodat ik niet vuil meeneem in de schone emmer. Kans op krassen wordt hierdoor vermindert. Verder is deze shampoo heel erg fijn! Veel beter dan die van de action, goed dat is ook weer prijs/kwaliteit verschil. Je hebt hier ook veel minder van nodig om het te laten werken, dus uiteindelijk bespaar je hier echt wel op. Het zorgt er goed voor dat de oppervlakte vetvrij wordt, zodat je die straks met de speed wax mega glad krijgt! Hieronder nog wat foto’s hoe ik het doe. Tevens bij de onderdelen waar ik lastig bij kan komen met de spons, doe ik dit met de detailing brush. Daarna spoel ik nogmaals mijn motor af met een niet al te harde druk.

Step 3 Speed Wax

De zwaarste stap, gelukkig niet al te zwaar met de motor. Maar met mijn auto was dit vrij pittig en een goede workout! Zorg er eerst voor dat je motor goed droog is en dat hij ‘cool to the touch’ is. Voor dat we de workout starten, mag je eerst lekker gaan schudden met de fles zodat je wax netjes vermengd wordt met de rest van de componenten die erin zitten. Daarna spray ik mijn motor vanaf boven met de speedwax en poets ik het een eerste keer uit. Even laten intrekken en dan in circulaire bewegingen het uitpoetsen zodat je die echte wetlook krijgt. Dit doe ik met de Muc-Off microvezel doek, want die is lekker dik. Volgens mij zeggen de afbeeldingen genoeg :). Mocht het regenen glijdt het water er zo van af en laat je hem staan heb je een cool beading effect!

Step 4 Glass Cleaner

De laatste stap en tevens de finishing touch! De glass cleaner zorgt ervoor dat vuil minder goed blijft hechten en zorgt ervoor dat als het regent de druppels er zo af gaan. Mocht je een lekker dijkritje doen en je hebt een mortuarium aan vliegjes en mugjes op je scherm, dan kan je deze stap nogmaals herhalen want ze gaan er zo weer af! Verder is er niet veel uit te leggen, je sprayt het op en zorgt ervoor dat je het wegpoetst totdat de strepen weg zijn.

Ik merk door dit mooie setje dat ik sneller geneigd ben om schoon te maken. Zelf heb ik mijn opbergtas nog opgevuld met een paar extra microvezel doeken en heb zelf nog Muc-Off kettingreiniger gekocht, deze werkt ook super goed! Ik ben dus dik tevreden over Muc-Off en zal zeker vaker producten van hun kopen. Ook wetende dat het bedoelt is voor je voertuig, plus dat hun producten niet agressief zijn voor je plastic onderdelen of lak. Mijn motor glimt weer!

Nogmaals heel erg bedankt Robert voor deze mooie set! Kijk ook even op hun Facebook, daar staan namelijk super gave foto’s hoe zij auto oppoetsen. Hieronder nog twee foto’s, de meiden wilden ook even mee achter op de motor. En nog een vraag aan jullie, hoe maken jullie je motor schoon? En mochten jullie nog vragen hebben aan mij stel ze gerust in de comments!

 

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos