MuziekMuziek

De nieuwe Ford Kuga: in mijn ogen één van de echtste cross-overs.

Nadat het een tijdje rustig is geweest op de site over auto’s, ben ik weer een week op pad geweest met een mooie bak. Ik ben deze keer de weg op weg gegaan met de nieuwe Ford Kuga. Dit is mijn verslag na een week rijden.

De Ford Kuga ST-Line

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet direct stond te springen bij het horen dat ik ging rijden in de Kuga. Het is in mijn gedachte toch een beetje een vrouwenauto, de reclame rond deze Ford draait dan ook helemaal om de vrouw. Wel een slimme zet, omdat veel vrouwen eigenlijk alleen maar te zien zijn (in reclames) in kleine “boodschappen” autootjes. Wie zegt dat een vrouw niet in een stoere bak wil rijden? Misschien is dit een mooi moment om mijn vrouwelijke kant binnen de auto’s te ontdekken. Op naar Amstelveen om hier mijn Ford Kuga ST-Line op te halen. Na even wat speurwerk in een heel krappe garage, ben ik snel in de auto gesprongen om te gaan rijden. Mijn eerste indruk van de auto komt dan ook vanuit de binnenkant.

De Ford Kuga ST-Line mijn eerste indruk

Deur open en zitten…wow de zit is erg comfortabel, een pluspunt voor de stoelen. Eén blik op het dashboard en deze heeft iets weg van een cockpit. Niet per definitie heel mooi maar zeker ook niet lelijk. Ik had deze cockpit echter niet verwacht in deze auto. Iets wat mij wel direct opvalt is het zichtpunt richting de voorkant van de auto…. die is er niet. Dat maakt het inparkeren wel wat lastig. Ondanks alle piepjes tegenwoordig, wil ik toch nog graag zien wat ik doe. Een volgend pluspunt is het geluid in de auto, dit is echt heel erg goed! Het is het tweede wat ik altijd doe in iedere auto..radio aan! Hard of zacht het geluid blijft helder en met een mooie balans tussen bass en hoge tonen. Het middenconsul loopt helemaal door, waardoor de auto als het ware om je heen sluit. Het geeft een gevoel van een grote auto zonder dat het echt een grote auto is.

De Ford Kuga ST-Line exterieur

Waarom noem ik deze auto nu een echte cross-over? Deze auto is zodra je hem naast een andere auto zet helemaal niet zo groot. Staat de auto alleen, dan oogt hij echter heel groot. In de auto gebeurt eigenlijk steeds hetzelfde.. hij lijkt heel groot, zonder het te zijn. Het uiterlijk is in mijn ogen een beetje afgekeken van de Amerikanen en dat geeft hem daardoor een robuust en stoere uitstraling. De Kuga ST-Line heeft door de plaatsing van de koplampen en de lijnen ook een dikke en agressieve uitstraling. De auto zal daardoor goed vallen bij jongere mensen, echter is hij ook heel praktisch waardoor een gezin tevens goed met deze auto uit de voeten kan. Ben je iets op leeftijd dan zal de hoge instap en combinatie met zijn compactheid ook in de smaak vallen. Kortom, deze auto is dus geschikt voor iedere doelgroep. Het maakt de Kuga ST-Line dus de ultieme cross-over.

De Ford Kuga ST-Line rijdend

Ik heb een week gereden met de 1.5 ecoboots met een 6 versnellingsbak. Ik rijd normaal altijd in automaten en ik moet vaak erg wennen aan het feit dat ik weer moet gaan schakelen. De Kuga ST-Line is de eerste auto waarbij ik niet één keer moeite heb gehad! Een heerlijk schakelbak die heel erg soepel werkt. De auto rijd verder prima. Vaak hoor je zeggen dat Ford wat stug en hard kan rijden. De Ford ST-Line heeft dit zeker niet. De auto rijd soepel en heeft genoeg vermogen om sportief te kunnen rijden. De ST-Line is verkrijgbaar vanaf €  33.995,- De Ford Kuga start zelf vanaf € 27.995,- je krijgt veel auto voor dit geld al zeg ik het zelf. Is het een auto waar ik smoorverliefd op ben geworden? Nee, de auto is voor mij net iets teveel cross-over lees compromis. Het doet echter niets af van zijn goede functionaliteit en je staat er echt niet mee voor gek. Ford heeft met de Kuga een mooie en goede cross-over in zijn range.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer