MuziekMuziek

Nordés Gin: een Spaanse Gin met een internationale allure.

De allergrootste hype van de Gin is inmiddels weer over, maar de afgelopen 3 jaar is de Gin wel weer helmaal op de kaart gezet. Gin is net als de baard, nu het hippe er wel af is blijven de liefhebbers en de trouwe fans over. Vandaag heb ik een bijzondere Gin die ik aan jullie wil laten zien Nordés Gin.

pa051359

Nordés Gin een ode aan Galicië

Nordés Gin wordt geproduceerd in Galicië en heeft in de basis heel veel ingrediënten en kruiden die typisch zijn voor deze noord Spaanse streek. Het maakt deze gin dan ook weer anders van smaak dan veel andere gin soorten. De basis van de Nordés gin is een “wine spirit” van de Albariño druif. Deze voor Galicië typische druif geeft een bijzonder karakter aan deze premium gin. Ondanks dat Nordés een grote verbondenheid heeft met zijn streek, is de weg naar de rest van de wereld gevonden.

pa051353

Proefnotities van de Nordés Gin

De neus: Deze Gin is bijzonder kruidig in de neus. Geuren die mij direct te binnenschieten zijn dennengeur, rozemarijn, munt en eucalyptus. Het zijn voor mij bijzondere geuren die ik nog nooit in een Gin heb geroken.

De smaak: De smaak is ook echt heel anders dan ik gewend ben van Gin. De kruidigheid van de geur komt terug in de smaak. De Gin heeft naast veel kruiden ook een zoete frisheid, dit komt van de druiven. De smaken die ik als eerste op mijn tong proef, zijn kardemom en gember. Ook het ziltige van de kust is terug te vinden in de smaak van de Gin. De zoete en zilte tonen geven iets bijzonders aan de smaak en maken deze Gin uitermate geschikt om puur te drinken. Natuurlijk is een bijzondere Gin & Tonic met de Nordés Gin ook zeker niet te weerstaan.

pa051362

Het is eerlijk gezegd door mij een beetje onderschat hoe groot de verschillen kunnen zijn tussen de verschillende Gin soorten. Ik ben dus aangenaam verrast en ik kan iedereen die van Gin houdt aanraden om deze Gin als afwisseling in je collectie op te nemen. Je kan hier je gasten toch weer mee verassen.

De Nordés Gin is verkrijgbaar in de betere slijterijen en heeft een prijs van ongeveer € 40,-

Nordés Gin & Tonic made by B4men:

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer