Pittige Surinaamse gehaktballen in jus
Porties Prep Tijd
4gehaktballen 10-15minuten
Passieve Tijd
minimaal30 minuten
Porties Prep Tijd
4gehaktballen 10-15minuten
Passieve Tijd
minimaal30 minuten
Ingrediƫnten
pittige jus
Instructies
  1. Week het brood (zonder de korsten) in een scheut melk. Leg alle ingrediƫnten voor de gehaktballen in een grote mengkom. Knijp het brood ui en voeg dit toe aan het gehakt. Kneed alles goed door en vorm van het gehaktmengsel 4 grote gehaktballen. Rol de gehaktballen door de bloem. (hierdoor krijg je een lekker krokant korstje en dikt de saus straks in)
  2. Verhit in een grote stoofpan 100 gram roomboter. Bak de gehaktballen rondom goudbruin aan en haal ze voorzichtig daarna uit de pan. Fruit in het braadvet de ui met de knoflook en tomaat. Voeg een 1/2 eetlepel tomatenpuree, 2 tl sambal oelek, 1 el ketjap manis, 1 el sweet chilisaus en 1 el ketjap asin toe samen met het maggiblokje. Roer alles goed door elkaar en leg de gehaktballen terug in de pan. Voeg een kop water toe, leg de deksel op de pan (klein stukje openlaten) en laat de gehaktballen minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen. Hoe langer hoe lekkerder, hoe meer je de tijd kan nemen hoe zachter het vuur moet staan.