GezondheidGezondheid

De man en zijn fiets.

Er is geen land waar we zoveel fietsen als in Nederland. Eerlijk is eerlijk ik snap daar helemaal niets van! Oké, we hebben mooie fietspaden en ja we hebben mooie fietsen maar het allerbelangrijkste hebben we niet, mooi weer!!

Waarom wij mannen zoveel fietsen?

Fietsen is voor mij een bezigheid die ik niet per se als hobby zie. Als ik al fiets dan is het met een doel. Ik moet ergens naartoe waar ik beter de fiets voor kan pakken, denk aan de kroeg bijvoorbeeld. Trainen valt voor mij ook niet onder recreatief fietsen. Ik trap mij immers helemaal scheel om met een bezweet hoofd weer thuis te komen. Gewoon tientallen kilometers afgelegd zonder enig doel. Nou vooruit, ik ben wat calorieën kwijt en wat conditie rijker…..als de spierpijn weg is. Maar goed dit alles doe ik misschien maar een paar keer per jaar. Hoe kan het dat die fiets zo populair is dan.

Lekker met je kop in de wind

Misschien moet ik het idee van nuttig willen fietsen loslaten. Ik zou misschien gewoon eens moeten gaan genieten van het zitten op een zadel en de wereld eens op een ander tempo moeten bekijken. Misschien is een elektrische fiets wel iets voor mij. Geen bezweet lijf of hoofd maar zonder veel moeite je kop leeg fietsen. Gewoon zitten en een paar slagen maken en vooruit vliegen, dat lijkt mij wel wat. Tegenwoordig kan je aan de buitenkant bijna niet meer zien dat je op een fiets voor “luie mensen” zit. Ik zit nog te twijfelen, want ik vind mijzelf ook weer niet echt lui. Pas nog ben ik als een bezetenen achter een oudere dame op fiets gesprint. Ik fiets niet heel graag maar normaal fietsen kan ik ook niet. Alles moet snel en hard…wat nou rustig fietsen. Je kan begrijpen dat inhalen dan verboden is. Deze oudere dame flikt het gewoon. Waar zijn haar manieren gebleven! Mij inhalen kan echt niet en zeker niet op die leeftijd. Ik er dus maar achteraan, mijzelf echt helemaal de kolere gefietst en wat blijkt speelt ze vals! Zit mevrouw gewoon op een elektrische fiets met van die tassen over de batterij. Dat vind ik dus echt heel oneerlijk. Ik zit mijzelf boos te maken en het ene na het andere verwijt vliegt door mijn kop. Tja, dat lekker uitwaaien en kop leeg maken lukte nu ook niet meer. Volgende keer pak ik gewoon weer de auto!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer