MuziekMuziek

Leren Schorten van Xapron maken de man! Win 1 van de 3 schorten van Xapron.

Wanneer je gaat bbq’en kom je er vroeg of laat een keer achter wanneer er een dikke vet spetter of nieuwe shirt verpest, had ik maar een schort aangetrokken. Ik ben bij mij thuis eens in de kast gedoken en vond alleen maar een paar lullige roze schorten. Daar ga ik als stoere kerel natuurlijk niet mee achter de bbq staan. Er moest dus iets anders komen, de schorten van Xapron! Heel veel stoerder en beter gaat het niet worden. Ik sta vanaf nu in style achter de bbq ūüôā Niet alleen achter de bbq is het een meerwaarde, ook in de barbershop komen de schorten erg goed van pas. Wil jij ook een schort van Xapron? Lees onderaan het artikel wat je hiervoor moet doen.

p9121113 p9121117

Schorten van Xapron

De schorten van Xapron zien er niet alleen heel stoer uit, ook de kwaliteit is duidelijk zichtbaar. Er zijn verschillende leer soorten waar je uit kan kiezen, zodat jij het leer krijgt wat bij jouw uitstraling past. Tevens kan je zelf de kleur kiezen die jij graag wilt hebben. Voor iedere stijl is er dus wel een schort die het beste bij jou persoonlijk past. Ik ben bijvoorbeeld maar een klein ventje van 170 centimeter en kan daarom soms de schorten niet aan omdat ze te groot zijn. Ook hier is aan gedacht, je kan de schorten in twee lengtes krijgen. De schorten van Xapron worden gemaakt van de beste leersoorten en zijn daarom altijd soepel vallend. Wanneer er gewerkt wordt met mooie leersoorten, heeft niet alleen het oog veel pret maar ook je neus kan genieten. De geur die van de schorten afkomt is super lekker.

p9121109 p9121111 p9121103 p9121104

Waar ik de schorten van Xapron voor gebruik

In de B4men Barbershop werk ik ook graag met een schort aan omdat zo mijn kleding nog een klein beetje haar vrij blijft. Naast dat ik niet onder de haren kom te zitten staat het ook super tof. Ik gebruik de schorten dus niet alleen maar in de keuken of achter de bbq. De uitstraling van de schorten passen in heel erg veel vintage of andere stoere zaken. Ik heb ze al in verschillende restaurants gespot. De schorten zijn dus multifunctioneel.

p9131136 p9131140 p9070976

Een goed schort moet je ook goed onderhouden

Heb je al een leren schort of wil je er een gaan aanschaffen is het wel belangrijk om deze goed te onderhouden. Met deze tips hou je jouw schort in topconditie.

1. Het is fijn als je je schort voordat je het gaat dragen grondig inspuit met een vlek- en waterafstotende kleurloze lederspray, voor een betere bescherming tegen vuil en water. Niet persé noodzakelijk maar beschermt het schort beter tegen vlekjes.
2. Hang het schort nooit in de volle zon want het leer kan dan verkleuren.
3.¬†Als het schort onverhoopt nat is geworden door een waterballet, laat ‘m dan opdrogen bij kamertemperatuur, niet in de zon en niet bij de kachel of verwarming.
4. Opgedroogde druppels en andere lichte vlekjes kun je met een fijne zachte borstel, ledersponsje of voor gevorderden met droogschuim van lederzeepbehandelen. Deze vlekjes verdwijnen ook vaak door het leer van het schort tegen elkaar te wrijven. Ook kan je het schort afnemen met een vochtige doek.
5. Daarna kun je het schort eventueel weer opnieuw inspuiten.
6. Vlekken nooit met bijtende middelen behandelen, zoals benzine of aceton!
7. Stug geworden leer wordt weer soepel door het te behandelen met lederspray.
8. Vette randen kunnen evenals lichte vlekken voorzichtig met een suède schuursteen (veloursgum van Woly) verwijderd worden.
9. Je schort moet je alleen laten reinigen bij een goede lederreinigingspecialist.

Veel plezier van je schort en onthoud dat je lederen schort door het dragen vaak alleen maar mooier wordt!

Win 1 van de 3 Xapron Schorten

Er worden er twee verloot via de Facebook pagina van B4men. Hier kan jij en je maat een schort winnen van Xapron. Dit moet je doen:

  • Tag je maat waarmee jij in een schort van Xapron achter de BBQ zou willen staan. Doe dat onder de link van dit artikel op de B4men Facebook Pagina.
  • Jullie moeten beiden de Facebookpagina van B4men like’en het bericht delen.

√Č√©n schort van Xapron word verloot via Instagram. Dit moet je doen voor deze actie:

  • Vertel onder de foto van het schort wat jij met het schort zou doen en tag twee vrienden.
  • Volg B4men op instagram en like de foto.

De winnaars krijgen persoonlijk bericht en zullen donderdag 22 sept. gekozen worden.

p9070972

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer