Pittige Saucijzenbroodjes, recept b4men

Ik ga maar meteen met de deur in huis vallen, dit zullen niet de mooiste saucijzenbroodjes zijn die je ooit gegeten hebt. Maar ik durf wel te zeggen de lekkerste!!! Ik ben zelf niet zo gek op saucijzenbroodjes, vaak zijn ze flauw van smaak en klef….en als ik ergens een hekel aan heb is het aan flauw eten. Eten moet smaak hebben en je moet zin krijgen om meer te eten….ik ben niet voor niets 10 kilo aangekomen in een paar jaar.(nu was ik altijd erg mager, dus erg is het niet haha)Wat mij opviel aan de recepten op internet om zelf saucijzenbroodjes te maken is dat er nog steeds te weinig kruiden/specerijen gebruikt werden…waarom??? Er is echt niets mis om diverse kruiden/specerijen te gebruiken. Ik ben daarom maar zelf aan de slag gegaan en dat is gelukkig voor herhaling vatbaar gebleken. Dit is een saucijzenbroodje met smaak en pit, dus niet voor watjes!!!! Voor meer heerlijke recepten neem dan ook eens een kijkje op onze foodblog Familie over de Kook

Recept pittige saucijzenbroodjes

Wat heb je nodig:

400 gram gehakt(ik gebruikte 200 gram rund en 200 gram lam)

2 eieren

6 plakken bladerdeeg(ik gebruikte die van de liddl..die zijn langwerpig)

peper/zout

1 theelepel gerookte paprikapoeder hot(je kan ook gewone gebruiken, maar deze geeft meer smaak)

2 theelepels oregano

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel kerriepoeder

snufje cayennepeper(staat niet op de foto, ik heb deze later toegevoegd)

geraspte kaas

DSC08058
Zo maak je deze heerlijke Saucijzenbroodjes klaar by B4men.nl
DSC08059
Zo maak je deze heerlijke Saucijzenbroodjes klaar by B4men.nl
DSC08060
Zo maak je deze heerlijke Saucijzenbroodjes klaar by B4men.nl
DSC08061
Zo maak je deze heerlijke Saucijzenbroodjes klaar by B4men.nl

Hoe maak je het klaar:

1. Verwarm de oven op 180 graden(hetelucht)

2. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien

3. Doe het gehakt in een grote mengkom en meng 1 ei erdoorheen

4. Voeg nu alle specerijen, de sambal en een handje geraspte kaas toe en kneed goed door

5. Verdeel het gehakt over 3 plakken bladerdeeg

6. Strooi er een klein beetje geraspte kaas overheen

7. Dek af met een plak bladerdeeg en druk de randen goed aan met een vork

8. Snijd de saucijzenbroodjes in 3 stukken(gebruik je vierkant bladerdeeg dan doormidden)

9. Druk de randen weer goed aan met een vork, het gehakt wat eruit loopt druk je ook goed aan

10. Kluts het andere ei en bestrijk de saucijzenbroodjes hiermee

11. Bestrooi tenslotte nog met een klein beetje geraspte kaas

12. Bak de saucijzenbroodjes ongeveer 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn

image
Echt mannen eten: Pittige Saucijzenbroodjes by B4men.nl
image
Echt mannen eten: Pittige Saucijzenbroodjes by B4men.nl
image
Echt mannen eten: Pittige Saucijzenbroodjes by B4men.nl

 

Drink er een heerlijk ijskoud biertje bij!!!! Ik zeg eet smakelijk!!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer