Rémy Martin Centaure de Diamant: “De Bijou de Coeur”.

Eind januari mocht ik er al kennis mee maken, maar maandagmiddag was dan op de meest passende locatie de introductie van één van de allermooiste cognacs de: Rémy Martin Centaure de Diamant.

Met een klein groepje genodigden werden we bijzonder gastvrij ontvangen bij Gassan Diamonds in Amsterdam. Met op de achtergrond de diamantslijpers werden we verwelkomd door de brandambassadeur van Rémy Martin Laurens van de Werfhorst en Mirjam Zilvold van Gassan Diamonds. Mirjam nam ons eerst mee in de wonderlijke wereld van de diamanten, waarna Laurens de nieuwe Rémy Martin cognac presenteerde.

Rémy Martin Centaure de Diamant

De Rémy Martin Centaure de Diamant is tussen de Rémy Martin XO en de Louis XIII gesitueerd en is de laatste creatie van madame Pierrette Trichet die tot april de keldermeester van Rémy Martin cognac is geweest.

Zij heeft 400 zeldzaam mooie eaux-de-vie uit de Grande- en Petite Champagne tussen de 20 en 50 jaar oud geselecteerd om deze cognac te componeren en daarna in de oudste kelders van het Huis Rémy Martin in alle rust in eikenhouten vaten laten “polijsten” tot dit juweel uit het hart van cognac.

Om zo’n prachtige cognac te maken moet alles tot in de perfectie kloppen. Het vraagt een intense samenwerking van mensen, zoals de keldermeester in samenwerking met de wijnboeren en distillateurs en de natuurlijke elementen zoals perfecte eaux-de-vie, het hout waar deze op rijpen en de kelders waar het juiste klimaat moet zijn.

Als dat allemaal klopt komt het op het vakmanschap van de keldermeester aan om de juiste vaten eaux-de-vie te selecteren en met elkaar te laten huwen. Centaure de Diamant is van dit alles het perfecte bewijs. Hier klopt het hele proces waardoor de honderden eaux-de-vie hun geheimen hebben prijs gegeven in deze schitterende cognac.

Rémy Martin Centaure de Diamant Proefnotitie

Het is een heel complexe cognac waarbij alle geuren en smaken in balans zijn in een diep en groot smaakpallet.

In de geur ruik je de rijke tonen van pruimen die samen smelten met de zachte aroma’s van hazelnoot en de delicate hints van sinaasappel, gevolgd door een subtiel vleugje jasmijn.

In de smaak een overweldigend complex van heel veel aroma’s, zoals de vele facetten van een prachtige diamant.

Met Centaure de Diamant bewijst Rémy Martin weer eens dat zij in staat zijn om hele bijzondere cognacs te maken van absolute top kwaliteit. Of om het op z’n Frans te zeggen dat zij met deze Centaure de Diamant een prachtige “Bijou de Coeur” hebben gecreëerd.

Rémy Martin Centaure de Diamant is te koop bij de betere slijter en heeft een adviesprijs van € 900.

Jos Huffmeijer voor B4men.nl

Nog geen 18 jaar, dan geen alcohol.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer