MuziekMuziek

Penne in een romige witte wijnsaus. Recept B4men.nl

Het is weer zondag, dus weer tijd voor een ontzettend lekker recept 🙂 Ditmaal geen recept met whisky of rum maar met witte wijn en nee witte wijn is niet alleen voor vrouwen. Het is een recept wat wij heel vaak thuis maken. Ik moet alleen eerlijk bekennen dat ik hem altijd maak met gedroogde kruiden.(niets mis mee toch?) Nu heeft de vrouw des huizes pas geleden allemaal potjes met verse kruiden gekocht voor op het aanrecht en zij heeft dit recept dan ook gemaakt met verse kruiden. Eerlijk is eerlijk, daardoor is het recept echt wel veel lekkerder geworden. Dus Marie Louise jij mag hem voortaan maken 😉

DSC02592

Wat heb je nodig voor de penne in een romige witte wijnsaus

400 gram penne

1 bouillonblokje

1 courgette, in blokjes gesneden

1 ui, fijngesneden

2/3 teentjes knoflook, fijngesneden

hand peterselie, fijngesneden

takje rozemarijn, fijngesneden

bakje kastanje champignons, grof gesneden

1 bakje spekreepjes

1 bakje crème fraîche

flinke scheut droge witte wijn

1/2 el sambal badjak

1 el paprikapoeder

1/2 el kerriepoeder

peper/zout

geraspte kaas

DSC02596 DSC02598 DSC02599 DSC02602 DSC02603

Hoe maak je de penne in romige witte wijnsaus klaar

  • Kook de pasta volgens de verpakking in ruim kokend water met 1 bouillonblokje
  • Verwarm in een hapjespan een flinke scheut olie
  • Bak de spekjes met de ui en knoflook(voeg de knoflook pas toe als de spekjes redelijk krokant zijn)
  • Voeg 1 el paprikapoeder, 1/2 el kerriepoeder en 1/2 el sambal toe en bak dit kort mee
  • Voeg dan de champignons toe en bak deze goudbruin
  • Voeg de courgette blokjes toe en bak deze 2-3 minuten mee
  • Voeg daarna de crème fraîche toe en een flinke scheut witte droge wijn en laat dit op laag vuur ongeveer 7-10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan
  • Voeg daarna de peterselie en rozemarijn toe en bak deze kort mee
  • Is je saus te dik, zet dan het vuur hoog en laat de saus wat indikken
  • Voeg de gekookte penne toe en laat eventjes 5 minuten pruttelen op laag vuur

DSC02605 DSC02608 DSC02619 DSC02621 DSC02613

Serveer met een glas koude witte wijn en als je wilt een focaccia met zelfgemaakte kruidenkaas.

(als jullie het recept willen van de focaccia met zelfgemaakte kruidenkaas laat het even weten, dan komt dit ook op de blog)

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Heej !! dat ziet er maar weer donders lekker uit !!! ik denk dat ik dit ook maar eens ga proberen. Met allemaal eerlijke producten !! niets uit een pakje..,. Mijn kinderen eten helemaal niets uit een pakje… maar met verse producten eten ze alle borden leeg !!! morgen weer de weekboodschappen in huis halen… deze ingrediënten komen er op te staan !!!

Written by Jan Willem Huffmeijer