MuziekMuziek

Opzoek naar geluk. Maar wat is geluk eigenlijk?

Opzoek naar geluk, wie is het niet! Maar waar ben je dan eigelijk naar opzoek? Is dat wat mij gelukkig maakt ook dat jou gelukkig kan maken? Vragen die passen bij een “vaag” begrip als geluk. Wil je geluk vinden, dan zal je eerst moeten weten wat jou gelukkig maakt. Ik ben inmiddels hard op weg naar de 40 en het grappige is dat dit soort vragen steeds vaker door je hoofd gaan spelen. De midlifecrisis, zou die ook mij gaan treffen? Of stap ik over een paar jaar op mijn Harley en rijd ik hard weg voor mijn midlifecrisis.

Man uit Uganda op zijn motor. Dit is voor hem geluk

Wat is geluk eigenlijk? Is het te koop?

Ik had pas een heel tof gesprek met Brandon Gervacio een klant bij in de B4men Barbershop. Hij is filmaker en ging op reis om een documentaire te maken over het onderwerp geluk. Hij ging naar Uganda om te kijken wat voor de mensen daar geluk is. De uitkomst werd een hele mooie korte docu die je echt even moet bekijken. Het geeft zo’n mooi beeld over hoe je geluk kan vinden ook wanneer je bijna niets hebt in het leven.

Gelukkig zijn in 2019

Ik vraag mijzelf al jaren af wat mij echt gelukkig maakt en ik handel hier ook naar. Ik ga niet zitten wachten op het grote geluk maar ga actief opzoek naar datgene wat mij in mijn leven echt gelukkiger maakt. Dit klinkt natuurlijk een beetje vaag maar ik kan je een paar voorbeelden geven. Ik ben op hele jonge leeftijd tegen de liefde van mijn leven gelopen. Marie Louise en ik waren 16 en 18 jaar. Wij ging volgens iedereen ook veel te snel samenwonen. Twee jaar later werden wij ook nog eens voor iedereen veel te snel zwanger. Daar ging ons leven en geluk. Toch werden wij hier juist gelukkig van. Datzelfde geldt ook voor onze barbershop en blogs. Wij hebben altijd naar onszelf geluisterd en niet naar wat andere vinden of denken. Deze manier van leven heeft ons heel veel vrijheid gebracht in hoe wij kunnen leven.

Vrijheid is de sleutel tot geluk

Voor ons is inmiddels duidelijk geworden dat wat ons echt gelukkig maakt, is vrijheid. Hoe gek ook voor ons in een Westers land als Nederland, is deze vrijheid zo vanzelfsprekend, dat wij dit niet meer zien als dat wat ons gelukkig maakt. Wij zijn opzoek naar geluk in meer geld, like’s en dikke huizen en auto’s. Dit streven naar meer en groter, maakt ons juist minder vrij. Het zorgt ervoor dat je geketend door je eigen ontevredenheid gevangen zit in een hele mooie wereld die je niet meer ziet. Neem eens afstand, kijk de film hierboven en zie dat geluk zit in de vrijheid die ervaart. Ik ben dolgelukkig met mijn leven, vrouw, kids maar bovenal de vrijheid in het leven wat ik leid.

Ssangalo geluk is het Ugandese
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer