Een tweedehands motor kopen. Hier moet je op letten.

Tweedehands Motor kopen via Gashendel.nl

Ik ben met mijn 37 jaar hard op weg naar een midlifecrisis en dus op weg naar een motor. Nu moet ik eerst even mijn motorrijbewijs gaan halen en dan kan ik achter mijn droommotor aan. Maar hoe ga je nu opzoek naar je (droom)motor. Waar moet je op letten wanneer je een tweedehands motor gaat kopen. Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zo kan je goed geïnformeerd online rondkijken bij bijvoorbeeld Gashendel.nl

Rij niet je droom achterna maar wees realistisch bij je eerste tweedehands motor

Je eerste motor is vaak een tweedehands motor. Super logisch natuurlijk. Je moet eerst even alles uitproberen en vooral veel wennen! Dit doen de meeste niet direct op een super zware, snelle of dure motor. Kies eerst eens voor een lichtere goed te hanteren motor. Hiermee kan je goed wennen en dan kan je daarna prima overstappen op een tweedehands droom motor. Nu kan je wel een hele dikke tweedehands BMW kopen maar wanneer je nog weinig ervaring hebt, is het misschien beter om met een kleinere te beginnen.

selectie tweedehands BMW motors

Een tweedehands motor kopen betekend veel uitzoeken

Begin bij het kopen van een tweedehands motor bij het begin. Dit ben jij namelijk zelf! Welke wensen en eisen heb jij echt. Natuurlijk is het belangrijk dat je de motor mooi vind. Maar je moet hem wel met heel veel plezier gaan rijden. Wanneer je te zwaar begint of te duur, zal het je nog tegenvallen en komt jouw droommotor in de schuur te staan. Stel jezelf dus de volgende vragen:

  • Wat is je budget
  • Waarvoor ga je de motor gebruiken (woon-werkverkeer, toeren of crossen)
  • Hoe lang ga je de motor gebruiken. Denk aan de waardevastheid.
  • Welke kosten komen er maandelijks bij
  • En als laatste: Wat vind je mooi.
Mijn droom motors Harley Davidson een droom selectie

Wat komt er kijken bij het kopen van een tweedehands motor

Het kopen van een tweedehands motor is wel wat anders dan het kopen van een tweedehands auto. Zo is er voor een motor geen APK. Dat maakt dat je extra alert moet zijn op gebreken. Neem altijd iemand mee die verstand heeft van motoren en die jou goed advies kan geven. Check de motor die je wilt kopen altijd even bij de RDW. Hier vind je veel belangrijke informatie. Zo kan je lezen wanneer de motor voor het eerst op naam is gezet, of deze uit Nederland komt of geïmporteerd is, of de motor grote schades heeft gehad en misschien wel het belangrijkste of hij niet gestolen is. Wanneer je bij een een dealer koopt, vraag altijd expliciet of er geen gebreken zijn. De dealer is verplicht dit te melden wanneer je hierom vraagt. Laat alles op papier zetten en laat tevens alle garantievoorwaarde op papier zetten.

Kopen bij een dealer of particulier

Er zijn grote verschillen tussen het kopen bij een particulier of bij een dealer. De prijs is vaak het grootste verschil. Een particulier is over het algemeen veel goedkoper dan een dealer. Je krijgt immer ook geen garantie en eventuele checks moet jezelf uitvoeren. Bij een dealer krijg je vaak garantie op je aankoop. Echter zit er ook veel verschil tussen dealers. Bovag dealers geven heel veel garantie maar zijn vaak ook een stuk duurder. Ook voeren zij de nodige checks uit voordat zij een motor te koop aanbieden. Dit kan veel vertrouwen geven. Toch loont het echt om ook goed rond te kijken op internet. Hier vind je vaak een heel mooi aanbod van dealers en particuliere bij elkaar en zo kan je heel makkelijk vergelijken.

Welke droommotor ik ga aanschaffen weet ik nog niet. Ik heb een veel te dure smaak voor mijn budget. Ik zal dus nog even moeten sparen of genoegen moeten nemen met minder maar hier ben ik niet heel goed in. Ik blijf gewoon veel op internet kijken en mijzelf verlekkeren en wie weet loop ik snel tegen een buitenkansje aan.

De naked bike is ook altijd super populair
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer