MuziekMuziek

De Lenovo Yoga 920 een laptop en tablet in één. Review B4men

Wauw! Ik mag weer een toffe review maken. Deze keer een review van de Lenovo Yoga 920-13IKB een laptop en tablet in één. Super tof om ook dit eens te mogen ervaren en dit met jullie te delen. Ook een enorme uitdaging voor een merk als Lenovo om mij als Apple freak te gaan overtuigen. Ik heb voor deze review ook even te tijd moeten nemen om hem goed te gebruiken, omdat ik dus aan een ander systeem gewend ben. Zal het de Lenovo Yoga 920-13IKB gaan lukken mij te overtuigen????

Lenovo Yoga 920-13IKB

Deze krachtige Lenovo Yoga 920-13IKB is een echte alleskunner. Hij kan met de 16 GB werkgeheugen en de Intel Core i7 processor zware programma’s aan. Dit maakt deze Yoga geschikt voor mensen die de laptop willen gebruiken voor werk en andere zware projecten. Het Ultra HD touchscreen zorgt voor een mooi beeld, die je laat genieten van Netflix of toffe games. De bijgeleverde touchpen maken het mogelijk om goed te kunnen teken en/of aantekeningen te maken. Kortom een laptop die past in heel je leven.

De Lenovo Yoga 920 in ons dagelijks gebruik

Uiterlijk: Laat ik beginnen bij het begin en dat is het uiterlijk van de Yoga 920. Ik houd van mooie apparaten en ik kan het waarderen als een bedrijf moeite heeft gedaan op het uiterlijk. Wat wil je ook anders van een kapper 😉 De Lenovo heeft een strak, slank en doordacht uiterlijk. Klein nadeel, door de rechte en scherpe lijnen kan hij soms wat scherp aanvoelen. Het mechanisme waarop je hem kan openklappen en kan doorvouwen tot tablet is echt heel mooi gemaakt. Dit zijn details die ik echt heel tof vind. De aan en uit knop aan de zijkant vind ik dan weer niet zo handig. Het openklappen gaat makkelijk maar blijft beheerst, zelfs na een maand intensief gebruik moet je lichte druk zetten bij openklappen. Goed…omdat ik bang was dat hij naar verloop van tijd lam zou worden en dan gaat openvallen.

Het gebruik: Ik moest wel even lachen toen ik de Lenovo voor het eerst aanzette en wilde gaan gebruiken. Voor ik ermee aan de slag kon, moest hij natuurlijk wel even updaten….een halve dag! Tja, blijft natuurlijk wel een windows computer. Na deze eerste (valse) start ging het erg makkelijk en was de installatie een eitje. Ik was niet de enige die de laptop wilde uittesten maar ook mijn kids hadden er een oogje op. Ik heb vaak moeite moeten doen om hem af en toe zelf te kunnen gebruiken. Het geeft gelijk aan dat ook deze laptop erg makkelijk en kindvriendelijk in gebruik is. Ik heb zelfs het idee dat mijn kids er al bijna makkelijker mee omgaan dan ikzelf. Wat doen wij er zo al mee. Wij (Marie Louise en ik) gebruiken de laptops voornamelijk om op te werken. Marie Louise gebruikt een laptop bij het bedenken van haar recepten in de keuken. Ik schrijf mijn artikelen graag op een laptop, zodat ik vrij ben om overal te kunnen werken. Samen gebruiken wij de laptop ook om foto’s op te bewerken en ook dit is een koud kunstje. Eigenlijk vragen wij niet zoveel van een laptop dan dat hij makkelijk in gebruik is. De kids daarentegen vragen wel wat meer van de laptop en in dit geval is tablet beter gezegd. Zij slepen hem werkelijk door heel het huis voor het maken van huiswerk….ja ja!! Ik zie vooral Youtube en Netflix openstaan. Beaudine onze oudste werkt er echt heel graag op en heeft haar werkstuk op de tablet gemaakt. Daarin zie je een groot verschil tussen ons en de kids. Wij werken vooral op het toetsenbord en zij werken voornamelijk op het scherm.

Intern: Oké, eerlijk is eerlijk hier heb ik dus geen verstand van. Ik zal voor de mensen die willen weten wat er allemaal inzit aan processors en schijven de specs onderaan het artikel zetten. Zo krijg je een mooi beeld van wat hij allemaal zou moeten kunnen. Whahaha wij halen er waarschijnlijk niet alles uit maar dat is voor ons ook niet nodig.

Conclusie over het gebruik van de Lenovo Yoga 920-13IKB

Ik vooral maar ook Marie Louise moesten wel even wennen aan het gebruik na jaren van Apple gebruik. De kids hebben hier geen last van. Na een dikke maand testen zijn wij heel tevreden en blij met de Lenovo Yoga 920. Ik kan hem zeker iedereen aanraden die opzoek is naar een alleskunner. Wil jij vrijheid hebben in wat je doet en waar je het wil doen, dan is de Lenovo Yoga 920 ook echt voor iets voor jou. De prijs van de Lenovo Yoga 920 is best een stevige prijs maar dat is hij het zeker wel waard (op de site van Coolblue vind je de juiste prijs). Je krijgt namelijk echt heel veel waar voor je geld.

De specs van de Lenovo Yoga 920

De specs heb ik gepikt van de Coolbue site en wanneer je alle info wilt over de Lenovo Yoga 920 klik dan hier.

*Dit artikel bevat een gekregen product

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer