MuziekMuziek

DE NIEUWE KIA CEED: HIGH-TECH VAN DE BOVENSTE PLANK.

Een aantal mensen had al op Facebook gelezen dat ik vorige week donderdag voor B4men in München was op het feestje van KIA. Het feest was ter ere van de onthulling van de nieuwe KIA CEED. “Hee” hoor ik je denken “CEED in plaats van CEE’D?” Klopt, het kommaatje is verdwenen en dat komt omdat deze KIA volledig in Europa is ontworpen en gefabriceerd. Ontworpen en ontwikkeld in het design center in Frankfurt en gefabriceerd in Slowakije.  Ook al is de kwaliteit volledig KIA, aan het ontwerp is toch wel te zien dat hij Europese trekjes heeft. Hij ziet er slanker en sportiever uit dat zijn Koreaanse broers en hij heeft een wat modernere uitstraling. Er viel dus wel het een en ander te vieren in de “Kolenbunker” van München en de Koreaanse top van KIA was, ondanks de Olympische Spelen, over gekomen om dit wondertje op wielen zelf te komen bekijken.

De nieuwe Kia Ceed nog niet in gereden.

Het bleef overigens ook bij kijken en er even inzitten want er zijn nog geen test auto’s. De KIA CEED komt in juni a.s. op de markt en valt in het C-segment. Ook de prijzen zijn nog niet bekend. Ik kan dus nog geen impressie geven van het rijgedrag van deze auto, maar ik heb al wel ervaren dat hij een uitstekend zitcomfort heeft. Het interieur is ruim, overzichtelijk en strak. Als bestuurder heb je een uitstekend zicht op de weg door de spiegels en de ramen. Ook de bedieningsinstrumenten zijn heel overzichtelijk geplaatst. Dus hij heeft veel comfort en veiligheidstechnologie aan boord. Het exterieur heeft een sportief uiterlijk door o.a. een iets lagere bouw en een mooi lijnen spel. Deze nieuwe KIA wordt geleverd met verschillende motoren waaronder een 140ps 1.4 liter T-GDI en de nieuwe “U3”1.6 liter diesel. Natuurlijk ook de keuze uit een zesversnellingsbak of de enige echte KIA’s “Seven-speed double-clutch transmission”. Ook kan je kiezen uit 15- of 16 inch stalen wielen of, nog sportiever, de 17-inch aluminium wielen.

De nieuwe Kia Ceed nog niet over uitgeschreven.

Kortom je kan deze CEED uitrusten met heel veel mogelijkheden terwijl hij standaard al heel rijk is voorzien. Maar dat zijn we van KIA wel gewend net als de 7-jaars garantie. Ik ga dus nu in spanning afwachten tot er een demo-CEED beschikbaar komt om deze nieuwe high-tech KIA op de weg te gaan ervaren. Ik ben er dus nog niet over uitgeschreven.

Jos Huffmeijer, voor www.b4men.nl

Foto’s: Els Zweerink, KIA en B4men.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer