MuziekMuziek

Monday Morning Manual. Dit is je beste start na het weekend!

Is jouw weekend ook weer voorbij gevlogen en is het tijd om je klaar te maken voor de werkweek? Dan ga je natuurlijk voor een frisse look en een stressvrije ochtend met de juiste essentials. Natuurlijk is die look afhankelijk van je dag en wat je gaat doen. Gewoon another day at the office of een belangrijke afspraak of sollicitatiegesprek? Wat je ook gaat doen, wij geven je een paar handige tips om fris en strak voor de dag te komen.

Spring onder de douche

Om echt goed wakker te worden neem je een lekker frisse douche. Om tijd te besparen poets je je tanden ook meteen. Misschien niet voor iedereen geschikt, maar wanneer je afsluit met een koude plens water geef je jezelf een echte energieboost. Scheren na het douchen is ook altijd goed. Door de warmte gaan je poriën extra openstaan en worden je haren minder stug. Geen tijd voor een douche? Dan is je gezicht natmaken met warm water een prima alternatief.

Perfect glad of een 5’o clock shadow

Of en hoe je je scheert is erg persoonlijk en ook afhankelijk van waar je verwacht wordt. Is het bij jou okay om met een 5 ‘o clock shadow op je werk te verschijnen of moet je echt perfect glad geschoren zijn? Maar of je er nu voor kiest om je even snel te scheren of een uitgebreide scheerbeurt, een paar elementen heb je altijd nodig. Zo zijn een schoon, scherp mes, scheercrème, water en een handdoek onmisbaar voor een soepele scheerbeurt.

Goed scheerproduct

Die scheercrème wordt trouwens nogal eens vergeten. Zonde, want die maakt je baardharen soepel. Lekker dus om het scheerproduct op je vochtige gezicht aan te brengen zodat je scheermes nog makkelijker over de huid glijdt. En wanneer je een product gebruikt met verzorgende ingrediënten sla je 2 vliegen in 1 klap. Je hoeft dan namelijk niet perse meer een verzorging na het scheren te gebruiken en doet je huid ook nog eens een plezier.

Beste resultaat

Zo lang mogelijk genieten van je strakke look én scheermesje? Spoel je mesje dan tussentijds goed schoon. Wist je dat een scheermes niet snel bot wordt, maar vooral vies? Opgehoopte zeepresten en verstopte haartjes geven een minder scherp gevoel terwijl het mes nog wel even door kan. Ben je toch toe aan nieuwe mesjes? Dan laat je ze tegenwoordig gewoon lekker thuis bezorgen via aanbieders zoals Windmill Shaving. Wel zo gemakkelijk.

Voor een ultiem glad resultaat kun je trouwens ook nog een keer tegen de richting in scheren. Doe dit wel enkel wanneer je huid niet te gevoelig is, want het kan ook ingegroeide haartjes veroorzaken. Spoel vervolgens je gezicht en dep deze daarna zachtjes droog. Je gezicht is nu klaar voor die frisse start. Nu je outfit nog!


Finishing touch

Om het geheel af te maken draag je een stropdas. Een stropdas is representatief, straalt status uit en is altijd goed, mits je de goede kiest. Houd je van een stropdas in een opvallende kleur of met een druk dessin? Hou de rest van je outfit dan rustig. Draag bijvoorbeeld een donkerblauw pak met een wit overhemd. Ga je liever voor veilig? Dan is een effen stropdas of stropdas met een fijne structuur de beste keuze.

Verder een handige tip van stropdasspecialist We Love Ties: houd ook rekening met het seizoen. Bewaar de rijkere kleuren zoals koper, roest, bruin en donkergroen voor de winter en kies voor pastelkleuren op warme dagen. Ook zijn op dit moment smalle stropdassen erg hip. Kies hierbij voor een das in de breedte van 6 of 7 cm en combineer deze altijd met een colbert met smalle revers. Zorg er tot slot voor dat de geknoopte stropdas net op je broekriem valt.

Personality

Er is natuurlijk, binnen de standaard regels, ruimte voor eigen inbreng. Laat je persoonlijkheid gerust zien en creëer een eigen stijl. Double-breasted? Prima. Een driedelig pak met een strikje? Idem. Een kleur die nét een beetje afwijkt? Helemaal goed. Kijk wat bij jezelf past en wat goed combineert met de kleding uit je garderobe die je graag draagt.

Zo ben jij klaar voor de start van de nieuwe week!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer