MuziekMuziek

Mitsubishi Outlander PHEV 2016. Review van B4men.

Vandaag schrijf ik weer over een auto en deze keer een voor mij bijzondere auto. Ik schrijf deze keer over een elektrische auto, het nieuwe model van de Mitsubishi Outlander PHEV. Oké, gelijk mijzelf even een beetje corrigeren…het is natuurlijk geen 100% elektrische auto maar een hybride die zowel een benzine als een elektrische motor heeft. Nu draag ik zelf het merk Mitsubishi een warm hart toe, niet omdat het van die spannende auto’s zijn maar omdat het auto’s zijn die doen wat ze moeten doen. Lekker rijden en niet te veel kapot gaan! Ik heb best al wel wat auto’s gereden privé en liep vaak tegen teleurstelling aan, vooral de apk was altijd spannend. Sinds de twee Mitsubishi’s ( Spacestar en Colt) brengen we de auto’s met een gerust hart naar de garage. Ik heb de Outlander dus al vaak bekeken als fan van hoge auto’s. Eerlijk is eerlijk het is eigenlijk altijd bij kijken gebleven omdat ik de auto niet zo mooi vond. Dus nu met een nieuwe facelift wil ik best deze auto eens goed onder de loep nemen.

DSC04456 DSC04464

Mitsubishi Outlander PHEV 2016

De eerste indruk van de auto is goed, ik vind de verandering qua styling op de neus echt een grote verbetering en daardoor is de auto echt een stuk stoerder geworden. Het is voor mij de eerste keer dat ik een hybride auto ga testen en het lijkt mij best een gek idee dat je kan wegrijden zonder motorgeluid. Hahaha, eerst eens zien weg te komen, want dat blijkt nog even wennen. Normaal is het starten en rijden, je hoort immers wanneer de motor draait. Nu moet je hem echter eerst in wat standen zetten en dan ja hoor… er komt beweging in. De eerste indruk is dus best oké, de auto is stoerder dan dat hij was maar ik ben nog niet helemaal overtuigd. De ruimte in de auto is meer dan voldoende, een gezin met 2 á 3 kinderen kan hier prima mee uit de voeten. De afwerking in de Mitsubishi Outlander PHEV 2016 is ook dik in orde. Het bedieningsscherm vind ik iets minder mooi en er ontbreekt in mijn ogen wat duidelijkheid.

Tijd om te gaan rijden

DSC04454

Rijden met de Mitsubishi Outlander PHEV 2016

De auto en ik hebben in een week tijd helaas geen band gekregen. Ik heb eerlijk gezegd vaak het idee gehad dat wij elkaar niet begrepen. De auto begon te piepen en te waarschuwen op momenten dat ik dat helemaal niet wilde. Ik heb mijn vrouw in de loop der jaren afgeleerd dat ze niet hoeft mee te rijden wanneer ik achter het stuur zit. Wanneer de auto dan dus voor mij gaat denken vind ik dat behoorlijk irritant. Ook het elektrische rijden is niet echt voor mij weggelegd, misschien is het uiteindelijk een kwestie van wennen en is een week gewoon te kort. Het wegrijden wanneer je niets hoort is inderdaad iets waar je snel aan went. Maar dan komt er het moment dat je gewend bent aan de stilte in de auto, als opeens de motor gaat meedraaien…huh wat gebeurt er nu? Ik ben misschien een beetje raar als het om geluid in de auto gaat maar ik wen hieraan en het valt mij dus ook snel op wanneer dit veranderd. Ik ben gewend dat wanneer het geluid van de auto veranderd, dat dit geen goed teken is. Kortom, rijdend was het niet mijn auto. Nu kan het overkomen alsof ik de auto echt helemaal niet zie zitten maar dit is echt wat overdreven. Ik moet eerlijk zeggen dat de auto net zoals mijn eigen Mitsubishi’s een goede zit heeft en een behoorlijk aantal kilometers rijden is dus geen enkel probleem.

outlander outlander 2

De service van de Mitsubishi Dealer Autobedrijf Wiersma & van Wouwe

Ik heb mij echt verbaasd over de hoge service van Autobedrijf Wiersma & van Wouwe. Ik heb inmiddels al vaak mijn auto achtergelaten bij dealers en importeurs voor het testen en rijden met de auto’s. Nog nooit werd ik zo netjes geholpen. Na een week werd ik terug naar mijn auto gebracht en bij aankomst bij mijn eigen auto blijkt deze ook nog eens gewassen te zijn. Shit, dan voel je best wel een beetje lullig als je weet dat de review niet helemaal positief zou worden. Echter wil ik wel een eerlijk verhaal vertellen en dat heb dus bij deze ook gedaan.

Cijfer van B4men voor de Mitsubishi Outlander PHEV 2016 is een 6,5

DSC04457 DSC04449 DSC04452 DSC04470 DSC04463 DSC04448

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer