Mijn Scharen en Messen.

Met dit artikel wil ik aan jullie laten zien met wat voor materialen ik zoal werk. Ik vind het eens leuk aan jullie lezers van mijn blog een kijkje in mijn keuken te geven. Ik weet hoe moeilijk het is om mooi en goed materiaal te vinden. Een goede schaar is een moeilijke zoektocht en helemaal als barbier. Ik wil mijn scharen het allerliefst in een formaat van 7 inch hebben. Daarmee maak ik het mijzelf erg moeilijk maar ik heb wel hele mooie scharen kunnen vinden.

Dit artikel is ook bedoelt om eens van andere kappers/barbier te horen waar zij mee knippen en misschien hebben zij nog tips en mooie gereedschappen voor mij.

Mijn scharen:

Convex Master 7icnh. €129.- gemaakt met sony a57
Convex Master 7 icnh  €129.-

 

 

 

 

 

 

DSC01699
Yoshida 6 inch €480.-

 

 

 

 

 

 

 

DSC01702
Joewell 6 inch €220.-

 

 

 

 

 

 

Mijn Messen:

DSC01683
Mes van Tecni.art ontworpen door Kinky Kappers

 

 

 

 

 

 

DSC01705
Nekmes van Tondeo de Sifter Style

 

 

 

 

 

 

 

Voor goed werk heb je goede materialen nodig. Mijn scharen zijn eigenlijk allemaal Japans dit komt door dat ik het erg mooie scharen vind. Ook kies ik altijd voor Japanse scharen omdat ik nou eenmaal kleine vingers heb en dus niet te grote ogen wil hebben. Mijn Tondeo mes heb ik gekregen om uit te proberen en hij bevalt mij erg goed. Voor het maken van Tribals in het haar is deze alleen te breed en dan pak ik mijn oude Tondeo mes.

Dit zijn mijn materialen als jullie tips hebben of ideeën over andere mooie knipmaterialen hoor ik die graag.

DSC01716

 

Foto”s zijn gemaakt met de Sony a57

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
3 comments
 • Hoi =)

  Ik ben het helemaal met je eens dat je goede materialen nodig heb als kapper.
  Zelf gebruik ik graag scharen van het merk Jaguar. Mijn knipschaar is de jaguar flex a 450,-
  Mijn coupe schaar is een Jaguar diamond a 150,- Mijn nekmes is ook van Jaguar en voor de
  tribels heb ik een Tondeo Tribal mes (heel handig) Het is inderdaad allemaal zeer kostbaar, maarknippen met een goedkope schaar is voor mij gewoon geen optie. Je weet wat ze zeggen:
  Goed gereedschap is het halve werk!

Written by Jan Willem Huffmeijer