SelectSelect

Mannenkapsel, haar naar achteren gekamd. De trend van nu!!

old school mannenkapsel

Mannenkapsel naar achteren gekamd. De trend van nu!

Een trend op het gebied van mannenkapsels, is je haar naar achteren gekamd dragen. Ik draag zelf momenteel ook vaak mijn haar zo, maar dit is bij mij nu meer uit nood. Ik ben mijn haar aan het laten groeien en ik weet nog niet precies wat ik ermee wil. Ja, je leest het goed…een kapper die niet weet wat hij met zijn haar wilt. Hahaha, mijn vrouw moet hier ook elke keer om lachen en vraagt mij nu bijna dagelijks wat ik met mijn haar ga doen. Maar goed dit terzijde. Het voordeel van deze trend is dat bijna iedereen zijn haar zo kan stylen(nee, niet als je een tondeuse coupe hebt).

Wat voor producten heb je hiervoor nodig

Afhankelijk wat je wilt bereiken gebruik je een glanzende pommade of juist een clay. Een pommade gebruik je als wilt gaan voor een glanzend effect en een clay gebruik je als je voor een meer natuurlijk effect wilt gaan. Ik vind persoonlijk het nadeel van een clay dat je haar er juist snel onverzorgd uit gaat zien. Dit omdat je een behoorlijke hoeveelheid nodig hebt om het echt strak naar achteren te kunnen dragen en het meer een effect geeft dat je je haar al een paar weken niet gewassen hebt. Wil je wel een clay gebruiken, gebruik dan niet teveel en breng je haar dan wat minder strak naar achteren.(zie laatste afbeelding) Ik gebruik zelf altijd een pommade die mijn haar glans geeft, gebruik bijvoorbeeld die van Reuzel.(het rode blikje)

Dit is een mannenkapsel zoals ik die knip

image
Een mannenkapsel by B4men.nl
image
Een mannenkapsel by B4men.nl
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
3 comments
 • Goede tip. Haar blijft goed in model met pommade. Nadeel: Het lijkt of de pommade niet uit je haar (en kam) te krijgen is. Heb je daar ook tips voor?

  Alvast bedankt.
  Grt
  Eric

 • Eric,

  Pommade is uit het haar en kam te verwijderen met shampoo, echter zijn voor de sterkere pommades (denk aan Murray’s Superior Hair Dressing Pomade) vatwasproducten nodig zoals Dreft. Geeft niks, je haar wassen met Dreft gaat net zo makkelijk als met shampoo. En voor de kam? De kam was ik ook met Dreft.

 • Wat is een Clay en waar kan ik het kopen? Welk merk is dan aan te raden?

Written by Jan Willem Huffmeijer