SelectSelect

De mannen staan op het randje van de afgrond. Column Pascal Meulenbelt

Afgelopen weken, wat zeg ik, afgelopen maanden is er mij iets opgevallen. We leven in een wereld die ervoor zorgt dat we steeds verder uit elkaar groeien. De bewoners van deze wereld worden individualisten en hebben geen oog meer voor elkander.

Komt dit alleen door de groeiende ‘haat’ en angst? Of zijn er meerdere oorzaken dat er een steeds groter gat ontstaat tussen jou en mij? Tegenwoordig moet iedereen oppassen wat hij zegt en al helemaal over wie je wat zegt. Voordat je het weet krijg je een flinke lading aan hoon, of erger, over je heen. De enige groep waar nog steeds alles over gezegd en geroepen kan worden zijn de mannen. De zogeheten feministen, durven nog wel een bepaalde groep ‘negatief’ weg te zetten. Dat komt omdat ‘de man’ nog de enige groep is die openbaar aangevallen en gehaat mag worden.

Een kleine twee weken geleden wist Tom Dumoulin de Giro d’Italia te winnen. Vele kranten en online media waren in extase en berichtten dat Tom de eerste Nederlander was die de Giro won. De feministen steigerden allemaal bij het lezen van dit bericht. Tom was niet de eerste Nederlander, maar een vrouw was de eerste: Marianne Vos had immers al meerdere malen de Giro gewonnen. Eens, hierin mag geen onderscheid gemaakt worden, maar waarom hoor je ze pas wanneer heel Nederland in extase is? Dumoulin heeft 3 weken moeten fietsen waarvan hij er 2 reed met het vooruitzicht dat hij kon winnen. Hoorde je ze toen al over Marianne? Nee, want dat genereerde niet genoeg aandacht. Het was voor mij een smet op de overwinning van Dumoulin, dat er achteraf aandacht uitging naar deze feministen.

Feministen strijden voor gelijkheid van de vrouw. Ik ben volledig voor gelijkheid; de vrouw moeten hetzelfde benaderd en beoordeeld worden als de man. Of dat zakelijk is, qua sport of op een ander vlak, er mag geen onderscheid gemaakt worden. Maar waar de feministen denken te vechten voor gelijkwaardigheid, strijden ze eigenlijk voor een bevoorrechte positie van de vrouw. Door te hard van de daken te schreeuwen en om aan iedere discussie een feministische twist te geven overspelen ze hen hand. Ik vraag mij af of het dan daadwerkelijk om het feminisme draait? Of ‘misbruiken’ deze vrouwen het feminisme om aandacht te genereren?

Wat vinden jullie?

Pascal Meulenbelt voor B4men.nl

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer