MuziekMuziek

B4men persoonlijk, waar is mijn motivatie?

De afgelopen maanden zijn jullie bijna tot ergernis aan toe gespamd met mijn verhalen over het sporten. Niet geheel zonder de succes, omdat ik het toch maar voor elkaar kreeg om in 9 maanden tijd fit te worden, 9 kilo af te vallen, spiermassa te kweken en 18 kilometer Mud Masters in 2 uur en 40 minuten uit te lopen. Nog steeds super trots en met veel zin kijk ik uit naar de dingen die komen gaan.

Blessures en een motivatie die zoek is

Sporten is super leuk en goed voor je lijf. Dit kan ik helemaal beamen na mijn 9 maanden intensief trainen. Nu heb ik in het begin best wat blessure leed gehad maar daar was ik inmiddels alweer een tijd vanaf. Totdat ik een maand geleden iets te enthousiast was met een rondje hardlopen. Ik heb toen mijn kuit en scheenbeen wat overbelast. Vervolgens tot twee keer toe mijn training moet staken vanwege de pijn. Na een bezoek aan de fysio, wat geen pretje was omdat het vlies van mijn scheenbeen moest worden los gemaakt, moest ik rust gaan nemen. HUM….uit mijn ritme en even het vertrouwen in mijn lijf kwijt. Het kwam niet heel verkeerd uit omdat wij midden in onze keuken verbouwing zaten. Nu gebeurde toch iets waar je voor moet waken, mijn motivatie ging hard naar beneden. Gelukkig heb ik nog wel wat loopjes staan zodat ik niet helemaal in mijn oude patroon terug kan vallen.

Strong Viking en Mud Masters

Vorige week ben ik weer aan de slag gegaan. Deze keer weer een super toffe run van Strong Viking gehad met mijn kids. Wat ben ik super trots op mijn meiden!! Ik had nog wel last naderhand van mijn scheenbeen en kuit. Afgelopen zondag heb ik weer voor het eerst meegetraind met de bootcamp na een aantal weken van “rust”. ZOOOO DAN, viel dat even tegen!! Niet alleen mijn motivatie maar ook mijn conditie en kracht zijn achteruit gegaan. Vandaag (maandag) zit ik vol in de spierpijn mijn artikel te schrijven. Dat maakt mij gelijk bang voor morgen en zondag. Dinsdag is mijn survival training en geloof mij die zijn zwaar. Zondag mag ik weer aan de bak. Dan doe ik samen met René en Maarten mee met de Mud Masters in Scheveningen. Dit wordt een helse tocht van 10 kilometer  mul zand, super zwaar voor je kuiten en schenen. Of ik het ga halen?? Eerlijk is eerlijk ik weet het echt niet. Ik heb geen zin om mijn lijf helemaal kapot te lopen dus als het niet meer gaat zal ik stoppen.

De motivatie komt weer terug

Na de Strong Viking met de kids kwam ook de motivatie weer terug. Na mijn training van zondag is niet alleen de motivatie maar ook de noodzaak weer terug. Ik heb nog niet het gevoel dat ik er al ben. Ik wil toch nog wat meer spiermassa en vooral meer kracht zodat ik makkelijker kan meedoen aan wedstrijden. Kortom ik moet nu weer doorpakken en niet bij de pakken neerzitten. Tijd om weer te gaan! Komende tijd dus weer veel leuke berichtjes van mij als ik ga sporten.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer