MuziekMuziek

De man en zijn leesvoer: De Karakterman! B4men geeft er 3 weg!!!!

P7101849
De Karakterman

Zoals de meeste van jullie weten ben ik zwaar dyslectisch, vandaar dat mijn teksten ook niet helemaal foutloos zijn op de blog. Gelukkig doen de meeste mannen daar niet moeilijk over, uitzonderingen daar gelaten maar die leg ik meteen naast mij neer. Ik doe mijn beste iedere keer weer en meer dan dat kan ik niet doen. Ik merk wel dat ik door de blog beduidend minder fouten ben gaan maken dan ik ooit gedaan heb. Normaal gesproken waren mijn teksten helemaal niet te lezen en ook op school was het altijd drama. Iets wat ik ook altijd een drama heb gevonden, is lezen! Waar een “normaal” persoon een bladzijde in 1 à 2 minuten kan lezen, heb ik daar veel meer tijd voor nodig. Je kan dus begrijpen dat lezen daarom niet mijn favoriete hobby is. Marie-Louise heeft daarom ook nooit genoeg geduld als ik een stukje wil voorlezen want dat komt er hortend en stotend uit en duurt uuuuuuuuuuuren!!!!! volgens haar! Wil ik de tijd en moeite nemen om een boek te lezen, dan moet het een boek zijn die grappig is of een boek die mij meteen pakt. Niet zolang geleden heb ik zelf gevraagd of ik een boek mocht ontvangen voor de blog en heel brutaal gevraagd of ik er dan meteen 3 aan mijn lezers mocht weggeven. Het boek heet: De Karakterman en alleen al door de titel was ik erg nieuwsgierig geworden. Wat is er dan leuker om ook jullie kennis te kunnen laten maken met het boek. Nu vragen jullie je vast af of ik dan ook echt het boek heb gelezen? Uiteraard en ik had hem ook nog eens verassend snel uit. Wat ik had verwacht was ook (gelukkig) zo. Het is een tof geschreven boek met echt informatie waar je wat aan hebt en weetjes die je af en toe echt doet verbazen. Het geeft je informatie over duh….karakter, voeding, vrouwen maar uiteraard komt ook sex aan bod. Ik bedoel wat is een leven zonder sex??

P7101853

Op mijn blog krijg ik naast positieve reacties ook vaak een hoop kritiek. Op een geschreven stuk kan de één super enthousiast zijn, terwijl een andere man het een belachelijk artikel vindt. Dit geeft aan hoe verschillend we als mannen zijn met verschillende interesse gebieden. Begrijp me niet verkeerd, dat is maar goed ook anders zou het maar een saai leven zijn als we allemaal hetzelfde zouden zijn. Sparren met elkaar maakt het leven interessant en levendig. Door de blog en de daarbij horende veranderingen, door zowel positieve als negatieve reacties die ik krijg, door het vaderschap en ondernemerschap, ben ik me steeds vaker gaan afvragen wie ik eigenlijk ben en wat ik allemaal in het leven wil. Dit is een vraag waar ook één van de schrijvers Stephan van Duin mee ging stoeien. Hij begon in eerste instantie met het schrijven van een efficiënt, allesomvattend zelfhulpboek voor mannen, genaamd “De ultieme man”. Maar bestaat er wel een “ultieme man” en is het niet een beetje zinloos als je je niet bewust bent van een diepere laag die je gedrag stuurt vroeg hij zich af. Dit werd voor hem dus de ontdekkingstocht naar wie ben ik? En uiteindelijk dus de geboorte van De Karakterman in plaats van De ultieme man. Ik vind het echt een super leuk boek met echt praktische tips en weetjes voor mannen, die zelfs met dyslectie makkelijk te lezen is. Het boek bevat ruim 300 bladzijdes, dus ik vind het best wel knap van mijzelf. Inmiddels heeft Marie-Louise het boek ingepikt omdat zij toch wel nieuwsgierig geworden was en ook zij leert hiervan, dus mannen laat het boek vooral nog even op de tafel liggen nadat je hem gelezen hebt 🙂

P7101861

De Karakterman

Dit is een klein stukje uit de proloog.

Ben jij een echte man? Je zal eens nee zeggen. Maar waarom dan? Wat betekend het voor jou om man te zijn? Dat je elke week met je maten ladderzat uit de kroeg rolt? Dat je meer geld verdient dan je partner, of dat je in een grotere auto rijdt dan je collega’s of buren? Of is het misschien omdat je je het hoofd van je gezin voelt? Omdat jij op die begrafenis wel je tranen in weet te houden?

 

P7101851

Over de schrijvers van het boek:

Het boek is geschreven door 2 mannen van mijn leeftijd, begin 30. Daarom kan ik mijzelf waarschijnlijk zo makkelijk indentificeren met boek.

Stehpan van Duin: Stephan geboren in 1984, studeerde biologie en richtte zich daarna met The Online Scientist op het vertalen van wetenschap naar het brede publiek. Stephan schrijft voor onder meer voor nrc.next, KIJK en Quest. Ik vind zelf Quest altijd een super tof blad en de schrijfstijl vind je inderdaad wel terug in het boek. Tevens publiceerde hij twee boeken over biologie en voortplanting.

Jop de Vrieze: Jop geboren in 1983, studeerde biomedische wetenschappen en werkt als wetenschapjournalist. Ook hij schrijft voor Quest maar verder ook voor NRC Handelsblad, de Volkskrant en het Amerikaanse blad Science. Tevens heeft hij het boek “Allemaal Beestjes” gepubliceerd.

Zoals jullie kunnen lezen, zijn dit 2 super intelligente gasten die dus echt wel weten waar ze over schrijven. Laat de wetenschap je in dit geval niet afschrikken, want het boek is echt super leesbaar geschreven.

Wil jij ook 1 van de 3 boeken De Karakterman winnen????

Deel, Like en Tag 2 vrienden waarvan jij wilt dat ze dit boek lezen op de B4men Facebookpagina en wie weet ben jij straks in het bezit van net iets meer kennis over het MAN zijn 🙂

P7101858

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Toffe actie Jan, ik wil hem wel geven (uhm aan mijzelf   …) en aan Berry Buurman/vrouw Tolga/Daphne en Marielle 🙂
    Ennne, lees maar stukje voor bij Beards4Down half augustus 🙂

Written by Jan Willem Huffmeijer