MuziekMuziek

De Kia Optima meer dan alleen maar een heel luxe zakenauto.

Het rijden van auto’s voor de blog is super leuk. Nu maakt de ene auto natuurlijk iets meer indruk dan een ander. Vandaag breng ik de Kia Optima onder jullie aandacht. Kia is een merk wat best dichtbij mij staat aangezien ik zelf al eerder na volle tevredenheid een Kia in mijn bezit heb gehad. Toch blijft Kia voor veel mannen een merk waar ze een beetje moeite mee hebben. Het is maar een Kia hoor ik regelmatig. Dit is niet helemaal terecht als je het mij vraagt want Kia maakt echt hele mooie en luxe auto’s. Zo heb ik voor de blog de Kia Sorento gereden en dit is een super luxe dikke bak. Kia heeft dus als merk echt voor iedereen wat wils.

P5170603P5170606 P5170614

 

Kia Optima Review

Zoals altijd heb ik de Kia weer een week in mijn bezig gehad en heb er heel wat kilometers mee gereden. Op het eerste oog heeft de Kia Optima voor mij echt een heel zakelijke uitstraling en zou ik hem eerder inschatten als leasebak dan als een gezinsauto. Nu klinkt leasebak wel veel te negatief omdat ik het zeker wel een mooie auto vind en ik zou mijzelf hier echt wel in zien rijden. Wanneer je eenmaal de portieren van de Kia hebt geopend wacht er een zee aan ruimte in de auto. Niet alleen voor in de auto, maar vooral achter is het echt ongekend hoeveel beenruimte er is. De eerste gedachte die ik kreeg was dat deze auto is gemaakt voor mannen die met een chauffeur rijden. De kids heb ik er niet over horen klagen in ieder geval 🙂 Bij heel veel merken wordt er qua luxe gedacht aan de bestuurder maar is het achter vaak een beetje karig. Niet in de Kia Optima, ook de kids hebben genoten van warme billetjes door de stoelverwarming op de achterbank.

P5170630 P5170628 P5170642

Rijdend is de auto super stabiel, zuinig en nog snel ook. Ik ben best wel een beetje overdonderd door de manier waarop deze Kia over de weg zoeft. De stoelen zitten heerlijk en zijn helemaal elektrisch naar eigen wens in te stellen. De auto is behangen met zo’n beetje alle opties die er zijn en het maakt de auto helemaal compleet. Van een snelle en fijne climate controle tot een elektrisch te openen panorama dek. Dat de Kia Optima ook een prima gezinsauto zou kunnen zijn bewijst de ruimte in de kofferbak. Men, wat is die groot!! Hier past echt zonder proppen een kinderwagen of buggy in. Ook het geven van een feestje is geen enkel probleem, 6 kratten bier gaan er makkelijk in. Het comfortabel rijden met je schoonmoeder in de auto is ook mogelijk, er past namelijk echt een heel fors exemplaar probleemloos in de kofferbak maar deze tip heb je niet van mij….

P5170621

De Kia Optima Specs

De Kia Optima heeft een 1.7 Diesel motor en is te bestellen in een handgeschakeld of een automaat. De Optima begint met een start budget van € 31.000,- en loopt op tot € 40.000 voor de full opties uitvoering. Best een hoop geld voor een Kia? Ik kan nu echt met de hand op mijn hart zeggen dat wanneer hier een ander embleem op had gezeten dat de prijs van de auto dan dubbel was geweest. De Kia Optima is een auto die een bijzonder nette en zakelijke uitstraling heeft en het is een auto die je niet heel veel ziet rijden dus je kan er best een statement mee maken. Het cijfer wat ik als B4men geeft aan de Optima is een heel dikke 8,5

P5170634 P5170633 P5170641 P5170631 P5170606

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer