MuziekMuziek

L’Homme Art Edition bijzondere geur van Yves Saint Laurent.

 

Bijzondere geuren heb je in veel verschillende vormen. L’Homme Art Edition valt op in zijn eenvoud. Alles is subtiel aan deze geur. Dat begint voor mij aan de buitenkant, alleen aan de tekening op de flacon zal het je opvallen dat het om een bijzondere edition gaat. Yves Saint Laurent brengt op een heel mooie manier een ode aan de twee super klassiekers, L’Homme en La Nuit de L’Homme.

DSC07945

 L’Homme Art Edition

Zoals gezegd gaat om een ode aan de klassieke L’Homme. Aangezien Yves Saint Laurent een groot liefhebber was van kunst is ervoor gekozen om dit thema in de geur te brengen. Er is aan Gardar Eide Einarsson gevraagd om deze ode te vertolken. Gardar Eide Einarsson is een gerenomeerd kunstenaar die bekend is van zijn moderne kunst. Voor deze  L’Homme Art Edition van Yves Saint Laurent ontwierp hij in een beperkte oplage flacons met een uniek design. Ik vind deze uitvoering erg mooi gedaan, omdat het de subtiliteit van de oorsprong niet aantast.

YSL_Gardar-Photo-1 YSL_art_edition_backstage_2

 L’Homme Art Edition: De geur

Ik ga deze geur los van mijn eigen smaak beoordelen, ik ben zelf niet een groot fan van zepige en frisse geuren. Deze geur valt duidelijk in beide groepen. Laat ik voorop stellen dat wanneer ik een geur niet zelf zou dragen, het natuurlijk niet toch een goede geur kan zijn. Een heel goede vriend van mij is namelijk wel een enorme fan van  L’Homme van  Yves Saint Laurent. De geur is bijzonder, het is een parfum die je niet dagelijks ruikt en je kan als man je echt onderscheiden met deze geur. De geur opent fris en bloemig tonen van cedraat, bergamot en gember maakt de opening spannend en bijzonder. Het hart van de geur is bloemig met vioolblad en basilicumbloemen. Peper geeft een kleine kick aan de geur. De basis is voor vetiver en tonkabonen.

DSC07940

 L’Homme Art Edition: verkrijgbaarheid

L’Homme Art Edition is verkrijgbaar bij de Bijenkorf in een 100 ml. verpakking voor €89,-

YSL_l_homme_Edition_Art YSL_LA_NUIT_DE_LHOMME_EDITION_ART

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer