Bij mij in de barbershop en op de blog krijg ik vaak van mannen te horen “ja leuk hoor al die kapsels op je blog, maar ik met mijn inhammen kan helemaal niets met mijn haar” Dit is zo niet waar, maar dit laat ik jullie later in dit artikel zien. Veel mannen schamen zich voor hun inhammen, soms zelf zo erg dat ze kosten noch moeite sparen om hun inhammen te bedekken. Ik vind het persoonlijk heel erg om te zien hoe mannen zich ervoor kunnen schamen en niet alleen voor eventuele inhammen maar ook voor dunner wordend haar. Heel vaak word er door de omgeving dan ook nog lollig om gedaan en krijg je de ene grap naar de andere grap om je oren. Niet iedere man kan hier mee omgaan en sommige mannen kruipen dan nog verder in hun schulp. Ik wil iedereen aanraden die zich schaamt voor zijn inhammen om echt op zoek te gaan naar een goede kapper/barbier en samen te kijken wat voor mogelijkheden er allemaal zijn. Vaak is dit namelijk echt veel meer dan je denkt. Ik heb regelmatig mannen bij mij in de stoel gehad die onzeker binnenkwamen en super trots de deur uitliepen. Dat maakt mijn beroep ook zo gaaf en ik ben dan ook echt oprecht heel erg blij dat ik die persoon heb kunnen helpen.

Dunner wordend haar

Het is door de natuur bepaald en we zijn er erfelijk mee belast maar uitzonderingen zijn er ook zeker! De oorzaak van dunner wordend haar hoeft niet altijd natuurlijk te zijn. Denk aan mensen die medicijnen moeten gebruiken, een chemokuur krijgen maar ook stress heeft heel erg veel invloed op de gezondheid van je hoofdhuid en haar. Als barbier wil ik jullie graag uitleggen dat de meeste kappers/barbiers wel verstand hebben van het “haar”, maar wij zijn niet alwetende. Als kapper/barbier heb je vaak wel wat basiskennis, maar wanneer het te complex wordt moet hij/zij je doorsturen naar een dermatoloog. Als dit niet gebeurt en je twijfelt, overleg dan eventueel met je huisarts of een bezoek aan een dermatoloog raadzaam is. Ik hoop je met de volgende foto’s inspiratie te kunnen geven. Nee, de foto’s zijn niet alleen van mannen met heel aanwezige inhammen, maar geven je een idee wat er wel degelijk voor kapsels mogelijk zijn met een teruglopende haargrens. Nogmaals een goed gesprek over je kapsel bij een kapper/barbier is echt niet vreemd, dus neem die stap en ga het proberen. Er kan vaak echt meer dan jezelf denkt.

Kapsels voor mannen met inhammen

Kapsels met geschoren scheiding

Wanneer je kiest voor een geschoren scheiding, draag je het haar één kant op waarmee je al één inham helemaal kan bedekken. De andere kant wordt bij een goede kapper/barbier zo geknipt of geschoren dat deze juist minder opvalt als zijnde inham.

inham

Bron: Pinterest

inham1

Bron: men’s hairstyles trends

inham6_Fotor

Bron: JustLifeStyle

De nonchalante look

Bij deze look wordt het haar losser en met minder haarstyling producten gedragen. Dit zijn super kapsels voor mannen met inhammen. Doordat je het minder strak hoeft te stylen, kan je makkelijk je inhammen bedekken. Dit geldt niet alleen voor mannen met een volle bos haar, ook met korter haar kun je je haar nonchalant dragen.

inham2_Fotor

Bron: Pinterest

inham3

Bron: Zeusfactor

inham4_Fotor

Bron: hipstermen.tumblr

inham5

Bron: Pinterest

De undercut

Het is voor veel mannen misschien een niet zo voor de hand liggend kapsel, toch wanneer je genoeg lengte  aan de bovenkant van je haar hebt, kan dit kapsel prima. De zijkanten worden kort opgeschoren en de bovenkant kan je dan naar eventueel één kant dragen. Je kunt echter ook het haar naar achteren dragen en juist trots zijn op de inhammen. Inhammen hoeven niet altijd maar bedekt te worden en storend te zijn. Het komt ook regelmatig voor dat iemand denkt enorme inhammen te hebben terwijl dit helemaal niet het geval is.

inham7

Mens’s hairstyle trends

inham8_Fotor

Bron: machomoda

inham9

Bron: websta.me

inham10

Bron: Pinterest

Meer kapsel ideeën inhammen of dunner wordend haar

inham11

Bron: Pinterest

inham12

Bron: Pinterest

inham13

Bron: Pinterest

inham14

Bron: Pinterest

Heb je last van kale plekken in het haar of dunner wordend haar?

Wanneer je kale plekken hebt, kan het heel lastig zijn om nog iets te camoufleren. Wat er niet zit kan je immers ook niet gebruiken. Ik kies ervoor om het dan ook niet te camoufleren! Dit omdat je het haar alleen maar langer laat worden waardoor het zwaar wordt en juist gaat openvallen. Kies voor een kapsel wat kort gedekt is met mooie strakke contouren zodat het super strak en verzorgd is. Dan valt het niet meer op dat je dunner haar hebt. Wanneer het echt super dun is geworden kan je ook kiezen voor een dikke baard en een kaal hoofd. Zo kan je toch nog (baard) haar verzorgen en blijf je een ruige uitstraling houden 😉

inham16

Bron: Beardstyle.net

inham17

Bron: Menshairstyletrends

B4men op Social media

-Facebook B4men
-Instagram B4men
-Youtube B4men
-Facebook B4men Barbershop