MuziekMuziek

juicy hamburgers maken

Vergeet alle Fast Food hamburgers, als je eenmaal zelf hamburgers hebt gemaakt, dan wil je echt niet meer van die kant en klare, kleffe en vol met conserveringsmiddelen hamburgers eten. Het voordeel van zelfgemaakte hamburgers, behalve dat er geen rare toevoegingen dus in zitten, je de hamburger naar eigen smaak kan maken, afhankelijk van de kruiden die je toevoegt. Ik gooi eigenlijk altijd maar wat door elkaar en iedere keer is de hamburger lekker…ideaal dus, want je hoeft niets te wegen of af te meten. Ik maak de hamburgers altijd een paar uur van te voren klaar, zodat alle smaken lekker kunnen intrekken.

Het lekkerste is om de hamburgers op de BBQ te bereiden, maar helaas was het slecht weer op de dag dat ik deze hamburgers klaarmaakte, dus heb ik ze klaargemaakt op de grillpan.(ook erg lekker hoor)

Dit recept is genoeg voor 4 normaal formaat hamburgers.

 

 

DSC03867

Wat heb je nodig:

Nogmaals ik weeg hierbij niets af en ik gebruik geen maatlepels, alles gaat op gevoel.

– 400 gram gehakt.(ik gebruik altijd een mengsel van rundergehakt en lamsgehakt)

– Geklutst ei(niet een heel ei, ongeveer de helft)

– 1 geperst teentje knoflook(niet te groot)

– Scheutje ketjap manis

– Scheutje melk

– 1 beschuit, fijngemalen

– Sambal badjak

– Paprikapoeder/kerriepoeder,zwarte peper, zout, gemberpoeder(van de gember niet teveel gebruiken, dit is erg overheersend anders)

– 4 hamburgerbroodjes

– 2 rode uien, in ringen gesneden

– Plakjes kaas

– Sla, Tomaat, augurk en alles wat je maar lekker vindt om op je hamburger te doen.

DSC03871

Hoe maak je het:

– Meng het gehakt met het geklutst ei, scheutje melk, scheutje ketjap en het beschuit.

– Voeg dan de sambal, geperste knoflook en alle kruiden toe en meng dit goed door met je handen.

– Maak je handen een klein beetje nat met wat water.(dit zorgt ervoor dat het gehakt niet aan je handen gaat plakken)

– Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke delen en vorm er hamburgers van.

– Bereid de hamburger op de BBQ of in een grillpan.

– Bak in een ander pan de uienringen.

DSC03877

– Als je hamburgers bijna klaar zijn, leg er dan wat plakjes kaas op(ik heb extra belegen gebruikt, maar je kan ook cheddar kaas gebruiken)

DSC03878

 

Nu ben je klaar om je hamburger te gaan beleggen met alles wat je maar lekker vindt. Vergeet er niet een portie friet bij te serveren en drink er een overheerlijke Gin Tonic bij.

DSC03886

Ik zeg AANVALLEN!!!!!!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
3 comments
Written by Jan Willem Huffmeijer