MuziekMuziek

The Singleton introduceert de Tailfire en de Sunray.

INTRODUCTIE THE SINGLETON TAILFIRE EN SINGLETON SUNRAY.

 

Afgelopen dinsdag 17/6 was het dan eindelijk zover. The Singleton of Dufftown Single Malt whisky lanceerde in Amsterdam hun twee nieuwe varianten, en B4men.nl was daarbij.
Met twee sloepen werden wij door de Amsterdamse grachten naar drie aanlegplaatsen vervoerd om daar te genieten van de genoegens van deze twee opvallende whisky’s.

 

20140617_173344

 

Al onderweg naar de eerste stop werden we verrast met de combinatie Singleton Tailfire met gingerbeer en munt.
Hier werd meteen duidelijk dat we te maken hadden met opvallende whisky’s. Dat werd bij “Hutspot” nog duidelijker toen na de introductie door Matthew Crow, Diageo Master Blender, bartender Ivan de Lange met elke variant een cocktail ging maken waar de smaken en aroma’s maximaal werden uitgewerkt. Voor de Tailfire werd deze eerst verrijkt met kruiden en gingerbeer en daarna geflambeerd en in een mooi tumblerglas met framboos geschonken. Met Sunray was een prachtige cocktail in een longdrinkglas gemaakt die het vanilleachtige en honingzoete karakter heerlijk weergaf.

 

20140617_180956

Later op de avond werden in Art Gallery Walls de beide whisky’s gepresenteerd met prachtige chocolade creaties van chocolatier en patissier Jacques van Bragt. Hiermee werd weer maar eens duidelijk gemaakt dat whisky ook uitstekend gecombineerd kan worden met zoetigheid en fruit.

Met de twee nieuwe loten aan The Singleton of Dufftown boom, zijn er hele speciale en moderne Single Malt whisky’s bijgekomen die zeker ook bij de nieuwe whisky drinkers in de smaak zullen vallen. Het zijn heerlijke en toegankelijke dranken die prima passen in het karakter van Dufftown.

20140617_192155

 

 

Tailfire en SunRay

De namen Tailfire en Sunray komen uit de vliegvisserij. Het zijn twee kunstvliegen die worden gebruikt om op zalm te vissen. De zalm zit ook in het wapen van het Singletonlogo. The Singleton House ligt vlak bij de rivier de Spey waar de zalm rijkelijk in zwemt.

 

De proefnotities:

De Tailfire is heel verleidelijk en fruitig. Met een klein scheutje water komen de tonen nog beter naar voren.
In de neus ruik je een mooie zoetheid en rijp rood fruit zoals aardbeien, rode bessen en frambozenjam. Zon gerijpte pruimen en gras tonen worden gelijk gevolgd door mout, vanille en een vleugje kokos.
In de smaak: tonen van mout en groen gras met een prachtige fruitigheid, kruiden en het zoetige van de Europese eikenvaten.
De afdronk is iets zoet met de tonen van het eiken en een vleugje kokos.

De Sunray is een elegante en vlotte whisky die de honingzoete intensiteit van Dufftown heel goed weergeeft.
In de neus komt de zachte aard van de drank bij je binnen met de intense geur van rietsuiker, gebakken appel en honing.
Daarna volgen de bloemige tonen en het fruit zoals zwarte bessen en bramen, afgerond met mout.
In de smaak proef je de geweldige fruitigheid, de zachte kruiden en het lekkere zoete van de heidehoning.
De afdronk heerlijk zacht en wat zoet met zwarte bessen en vanille die lang blijven nasmaken.

Kortom het was weer heerlijk genieten. Nu jullie nog.

Jos Huffmeijer, Le Nez Promotion.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer