MuziekMuziek

Hippe cocktails zomer 2014

Het jaar van de cocktails

Wat ‘moet’ je deze zomer drinken op de Nederlandse terrassen???

Was vorig jaar nog de Aperol Spritz hét drankje, dit jaar gaan we voor de Hugo of de Hugo Rosé, de Limonsecco of heel simpel de Gin Tonic.

Dit jaar is het allemaal wat simpeler, maar dat betekend zeker niet minder lekker. Geen tig smaken in één cocktail, maar juist minder en dan meer uitgesproken smaken. Je zult de meer zuren en bitters gaan proeven, het hoeft allemaal (gelukkig) niet meer mierzoet te zijn. De man komt dus zeker aan zijn trekken dit jaar. Ik merk wel dat vrouwen hier een beetje aan moeten wennen, maar dat is niet erg, dan kunnen hun de BOB zijn tijdens een avondje uit.

Qua presentatie mag het juist weer wat extravaganter, nee geen tuttige sterretjes of  gekleurde parapluutjes. Je gaat juist mooi glaswerk zien, anders dan anders. Ook de echte Cocktail Bartender ga je veel zien, niet zomaar een student die wat mixjes door elkaar gooit, nee iemand die echt verstand heeft van mooie cocktails maken en dit ook met veel liefde doet.

 

De cocktails

De Hugo Rosé:

Is eigenlijk hetzelfde als deze cocktail, maar dan gemaakt met rosé prosecco ipv de normale prosecco.

DSC04526
De Hugo, Cocktails by B4men.nl

 

 

De Limonsecco:

dit is ook weer heel simpel zelf te maken, gewoon een glas vullen met prosecco en naar smaak limoncello toevoegen. Wil je meer pit, maak dan eens deze cocktail waarmee ik de eerste prijs gewonnen heb bij de limoncello race van Villa Massa.

DSC04555
De Limonsecco, Cocktails by B4men.nl

 

 

De Gin Tonic:

Deze zomer is helemaal van de Gin en Tonic, ik moet zeggen ook een van mijn favorieten. Heerlijk fris op een mooie zomerse dag maar ook erg lekker bij een pitte maaltijd. De Gin en Tonic is een van de makkelijkste cocktails die er is….maar nu is juist de kunst om van deze simpele cocktail toch iets spannends of een eigen twist aan te geven. Kies voor een goede Gin heeeeel belangrijk iedere gin smaakt weer anders en het soort gin is dus heel bepalend voor de smaak. Dit zelfde geldt ook voor je tonic. Hoe maak je een mooie Gin en Tonic……Vul een groot glas met ijs giet hierover je gin en dan aanvullen met tonic dit doe je naar eigen smaak. Lekkere twist, doe een beetje limoensap of net iets spannender wat grapefruit in de Gin en Tonic heerlijk. Lekker gin…Tanqueray no. 10 en de Wenneker elderflower dry gin. (Voor meer info over de klik hier)

IMG_20140531_163635
De Gin en Tonic, Cocktails by B4men.nl

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer