MuziekMuziek

Johnnie Walker Gold Label Reserve

JWGOLD
Johnnie Walker Gold Label Reserve

Goud in de fles

De gouden fles…hahaha over smaak valt niet te twisten, opvallen dat doet hij zeker. Toen ik deze fles binnen kreeg schrok ik wel even van de opvallende fles. Dit is niet echt des whisky’s hahaha. Ik kan dus niet wachten om deze fles eens open te maken en te proeven of al het goud van de buitenkant overeen komt met wat er in de fles is gestopt.

 

Image-1-2-670x1005
Johnnie Walker Gold Label Reserve

Johnnie Walker

Deze whisky is een blended whisky, iets waar in mijn ogen soms nog wat te moeilijk over word gedaan. Oké, je bent minder afhankelijk van de oogst en opbrengst van een jaar. Maar ook blenden is een vakmanschap!! De drinkers zijn namelijk uiterst kritisch over de smaak. De smaak van een blended whisky moet constant zijn, anders heeft het blenden geen zin. Blenden doen ze om de consument altijd te laten genieten van een constante smaak. Waar ter wereld of wanneer je deze whisky drinkt, hij heeft altijd dezelfde smaak. Ik zie dat dus als een andere discipline die niet onder doet voor het maken van een mooie single malt. Er gaan in een goede blend altijd goede single malts.  Johnnie Walker heeft het blenden tot een kunst verheven en het vakmanschap wordt overgedragen van generatie op generatie. De Johnnie Walker Gold Label zoals deze heeft dus twee eeuwen blend expertise in zich.

 

johnnie-walker-gold-label-limited-edition-bottle-shelved-mybottleshop
Johnnie Walker Gold Label Reserve

Johnnie Walker Gold Label Reserve

De Johnnie Walker Gold Label is een eerbetoon aan het blenden en is door de master blender van Johnnie walker zelf samengesteld uit louter top vaten. Het resultaat is een hele mooie luxe blend die de buitenkant van de fles zeker eer aan doet. De smaak is rijk en is heel mooi in evenwicht. Deze whisky is er één die erg dicht tegen mijn persoonlijk voorkeur aankomt en heeft daarom wel een vast plekje in mijn kast gekregen.

DSC06005
Johnnie Walker Gold Label review by B4men.nl

Proefnotities Johnnie Walker Gold label

Kleur: goud (hoe kan het ook anders)

Neus: wat zoete tonen van fruit en heide bloemen komen mooi naar voren. De whisky is zacht  in de neus.

Smaak: Vol en rijk. Zoet zonder klef te zijn, rokerig maar zeker niet te en fruitig. Wauw, de balans zit heel goed bij deze whisky,

Afdronk: Lang en vol van smaak. De afdronk is heel rijk en verandert constant van smaak, hierdoor blijft ook de afdronk levendig en je verlangen naar het volgende slokje groter.

 

Johnnie Walker Gold Label is een hele mooie whisky die mijn hart heeft gestolen. De oplage is beperkt dus niet te lang wachten hoor….!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer