MuziekMuziek

Je tuinhuis op maat gemaakt.

Een tuinhuis op maat laten maken geeft veel vrijheid

Je tuinhuis op maat gemaakt is voor heel veel nieuwbouw huizen echt een uitkomst. Dit omdat we onze tuin echt als een verlengstuk van ons huis zien. Tegenwoordig moet onze tuin van alle gemakken voorzien zijn en dat betekent ook dat we hier in de winter van willen genieten. Een tuinhuis is dus ideaal. Echter niet iedere tuin is ideaal om een tuinhuis te plaatsen. Is je tuin niet groot genoeg of heb je net een lastige hoek in je tuin, dan is het op maat laten maken van je tuinhuis de beste optie. Ook kan het design van die kant en klare blokhut misschien net niet jouw smaak zijn.

Een tuinhuis naar eigen wens

Wanneer je een tuinhuis op maat laat maken, dan kan je alles naar eigen wens invullen. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk te weten waarvoor je het tuinhuis wilt gaan gebruiken. Ga je jouw tuinhuis gebruiken als een toffe plek om te chillen of moet het worden gebruikt voor opslag. Dit maakt voor de grote misschien niet het verschil maar voor het ontwerp kan dit wel veel uitmaken. Zo kan je kiezen voor meer licht doormiddel van meer ramen of misschien zelfs wel openslaande deuren. Zelf het laten bouwen van een veranda aan je blokhut is een mogelijkheid. Alles is afhankelijk van je wensen en budget.

een blokhut van hout

Hoe ziet jouw tuinhuis op maat eruit

Voordat je een keus maakt welk tuinhuis het gaat worden, is het ook heel belangrijk eens goed te kijken naar de rest van je tuin. Wanneer jij lekker wilt gaan zonnen op de veranda van je tuinhuis maar de zon staat aan de andere kant van je huisje, dan kan het lastig zijn dit nog aan te passen. Ook andere beplanting als bomen of een schutting kunnen ervoor zorgen dat je net wel of net geen zon hebt. Wil je een tuinhuis over de hele breedte en staat hij strak tegen de schutting, meet dan goed na of de schutting over de hele breedte wel dezelfde maat heeft. Dit kan echt vervelend uitpakken wanneer je tuinhuis net een paar centimeter te breed blijkt. Ook is het handig om rekening te houden met de looproutes in je tuin.

een veranda bij je tuinhuis op maat

Tuinhuis op maat van verschillende materialen

Een tuinhuis bouwen kan met verschillende materialen. De keuze voor een bepaald materiaal heeft heel veel invloed op het eindresultaat. Kunststof is een kouder materiaal dan hout en geeft dus daardoor een heel andere uitstraling. Het onderhoud van kunststof is natuurlijk wel weer veel makkelijker. Wanneer je jouw tuinhuis gaat gebruiken voor opslag, dan is kunststof ideaal. Wil je een toffe loungeplek maken dan is de luxe en warmere uitstraling van hout misschien veel mooier. Ook is de dikte van het materiaal heel bepalend voor de isolatie. Dik hout zal beter isoleren dan dun hout of kunststof. Hout heeft wel weer als nadeel dat het onderhoud nodig heeft. Ook kan hout gaan werken wanneer het vol in de zon of op een natte plek staat.

Luxe opties geven luxe problemen

Wanneer je een tuinhuis op maat laat maken is het ook heel handig om na te denken over allerlei opties. Deze opties kunnen namelijk onverwachte dingen met zich meebrengen. Wanneer je wilt koken in je blokhut of wilt relaxen in een jacuzzi of sauna, dan moet je rekening houden dat je hiervoor wel de nodige maatregelen heb genomen voordat je gaat bouwen. Het is makkelijker vooraf water, een afvoer en stroom te laten aanleggen dan wanneer je dit achteraf moet doen. Ook kan het handig zijn om na te denken over het aanleggen van een airco. Dit zijn wel allemaal dingen die veel stroom vragen en waardoor het wel handig is om hier een elektricien naar te laten kijken. Zo kom je niet achteraf voor verrassingen te staan.

Een heerlijke sauna in je blokhut is super fijn
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer