MuziekMuziek

Een stoere tuin inrichten doe je zo

stoere tuin inrichten

Een stoere tuin inrichten hoe doe je dat? De tuin is inmiddels een belangrijk onderdeel van het huis geworden. Toch hebben veel mensen moeite om een tuin helemaal naar het zin in te richten. Een stukje gras voor het groen en aan de zijkant een boompje of bloemetje en dan nog een tuinsetje bij het huis of in de zon. Zo ziet de gemiddelde tuin eruit! Niets mis mee maar echt spannend is het niet. Vandaag wil ik jullie inspireren om eens iets meer werk van je tuin te maken en er zo een waar paradijsje van te maken. Uiteraard wel stoer en mannelijk.

Mediterranen tuin van ons

Het inrichten van een stoere tuin

Er zijn een paar basiselementen en regels die heel belangrijk zijn voor de uitstraling van je tuin. Het is o zo belangrijk om te starten met een goede basis en dat is voor mij toch de omheining. Hiervoor kan je aan regels gebonden zijn, dus zoek dit van te voren wel goed uit. De omheining van je tuin kan je tuin echt maken en breken. Denk hier dus heel goed over na. Wij thuis hebben gekozen voor een zwarte schutting. Deze schutting geeft de tuin direct een stoere uitstraling. Wil je een meer natuurlijke maar toch stoere tuin, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een schutting van bamboe. Wil je volgels en en dieren in je tuin dan is een erfafscheiding van een haag of struiken een heel mooie optie.

Beplanting doet heel veel voor een stoere tuin

Wat leg je in je stoere tuin

Je tuin heeft nu een omheining maar hoe nu verder? Begin met een nog heel belangrijk onderdeel, de bestrating of beplanting van je tuin. Voor een zo natuurlijke maar toch stoere uitstraling hebben wij thuis gekozen in onze eigen tuin voor een houten vlonder. Hiervoor hebben wij een brede plank gekozen, zodat hij extra robuust en stoer is geworden. Verderop in de tuin hebben wij een boeren terras aangelegd, echter willen wij dit gaan vervangen voor grind om onze tuin nog iets meer mediterraan te maken. Gras kan natuurlijk ook voor in de tuin en voor wie niet van het onderhoud houdt is kunstgras ook een goede optie.

Een houten vlonder geven de tuin en de kamer het gevoel dat ze in elkaar doorlopen

Beplanting hoort in een tuin!

Dit is best een statement en die wil ik echt wel maken. Een tuin zonder beplanting vind ik geen tuin maar een kamer. Natuurlijk hoeft dit niet super groot en uitbundig te zijn maar een paar planten geven je tuin echt een upgrade. Ook hier heb je tegenwoordig zoveel variatie in. Iedere tuinstijl heeft zijn eigen planten. Wij zijn thuis voor een mediterrane tuin gegaan en daarom vind je bij ons een olijf, druif, cipres, vijg, palmen en de nodige kruiden. Echter zijn er heel veel mogelijkheden om voor mooie beplanting te gaan zonder dat het de stoerheid van de tuin tekort doet.

Loungeset en andere tuinmeubels

Nog een heel belangrijk punt zijn je tuinmeubels. Je kan gewoon een loungeset kopen maar daarmee ben je nog niet klaar. Meubels zijn net als de rest van de basis heel belangrijk voor de uitstraling van de tuin. Je kan tegenwoordig zoveel variatie kopen, dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Kleur en materiaal bepalen heel erg veel als het om uitstraling gaat. Kijk heel goed naar de rest van je tuin en basis en bepaal aan de hand hiervan welke tuinmeubelen het beste bij je past. Natuurlijk kan je altijd in de winkel even vragen hoe je dit het beste kan doen. Neem foto’s en een plattegrond van je tuin mee. Ook is het heel handig om vooraf goed rond te kijken naar wat jij een mooie tuin vindt. Wees ook niet bang om te experimenteren….lef wordt beloond.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer