MuziekMuziek

Je tuin stoer inrichten is niet moeilijk.

Een stoere tuin volgens ons

Bij inrichting denken we al snel aan de inrichting van het huis maar dit gaat tegenwoordig ook op voor je tuin. De tuin is voor steeds meer mensen echt het verleng stuk van het huis geworden. Met de zomers die steeds warmer worden, is het natuurlijk ook steeds leuker om van de tuin echt een soort van kamer te maken. Helaas zijn steeds meer tuinen met de dure grondprijzen steeds kleiner geworden. Dit maakt het dus ook wat lastiger om er dan iets tofs van te maken. Of juist niet….een kleine tuin kan ook juist kansen bieden voor het creëren van een toffe plek om te zonnen, chillen met vrienden en te koken. Ik geef jullie wat tips om een tuin stoer in te richten.

Je tuin stoer inrichten begint met inspiratie

De belangrijkste tips voor het stoer inrichten van je tuin is een stappenplan. Zeker een kleine tuin vraagt om inspiratie en creativiteit. Dit is gelijk punt nummer 1 van het stappenplan. Ga op zoek naar de juiste inspiratie. Zo krijg je een goed beeld welke stijl en welke functies je in je tuin wilt hebben. Waar kan je deze inspiratie vinden? Ik heb op Pinterest een tof bord gemaakt met stoere tuinen en buitenkeukens. Ook op internet heb ik samen met mijn gezin een toffe blog waarin wij veel woon en tuin inspiratie geven. Verder kan je ook heel goed rondkijken bij bedrijven gespecialiseerd in tuinen zoals bijvoorbeeld Vdgarde.nl.

Hoe groot en welke ligging heeft je tuin

Voor een tuin is het ook heel belangrijk welke ligging hij heeft. Een zonnige tuin moet en kan je heel anders inrichten dan een tuin met heel veel schaduw. Onze tuin ligt pal op het zuiden en voor ons is een mediterrane tuin bijvoorbeeld een uitkomst. Alle planten kunnen goed tegen de hele dag in het zonnetje staan. Wanneer onze tuin op het noorden had gelegen, dan hadden wij heel andere keuzes moeten maken. De grote van de tuin is net zo belangrijk. Een kleinere tuin vraag om een andere inrichting dan een grote tuin. Bij een grote tuin kan je denken aan verschillende plekjes om te zitten en te eten. In een kleine tuin is dat echt heel anders. Dan zou één plek weleens verschillende functies moeten hebben. Dit vraagt om heel ander meubilair.

Een stoere tuin inrichten vraagt om lef!

Wanneer je een stoere tuin wilt inrichten heb je vooral wat lef nodig. Net als in het huis moet je groot durven denken, zeker wanneer je niet heel veel ruimte hebt. Een kleine en saaie tuinset kan juist de plank volledig misslaan in een kleine tuin. Een grote en stoere tuinset geven de tuin body en een toffe stijl. Vervolgens kan je de tuin verder inrichten met stoere en toffe elementen. Een buitenkeuken kan heel gaaf zijn en de geven je tuin gelijk ook een stoere functie. Een buitenkeuken hoeft niet duur te zijn! Hier kom je ook met een beetje creativiteit een heel eind. Kortom, het inrichten van je tuin is een kwestie van inspiratie, motivatie, creativiteit en vooral veel lef!

Wat inspiratie voor een stoere tuin:

Voor meer inspiratie kijk vooral op onze uitgebreide Pinterest Pagina Hier

Een houten vlonder geven de tuin en de kamer het gevoel dat ze in elkaar doorlopen
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer