Casual Chic als dresscode. Hoe pak je dat aan.

Casual Chic heel mooi verbeeld

Casual chic als dresscode. Steeds vaker zien we casual chic als dresscode voor mannen op een uitnodiging. Casual chic maar wat is dat nu eigenlijk? Het klinkt eigenlijk best tegenstrijdig. Hoe moet je casual gekleed zijn en tegelijk ook nog eens chic overkomen? Tja, ik geef toe dat het lastig klinkt maar met een paar goede tips lukt het jou straks ook. Kijk eens naar je afgetrapte sportschoenen, broek met gaten en je verwassen shirt, dit zal je echt moeten gaan veranderen. Dat wordt dus shoppen geblazen! Maar hoe pak je dat aan? Hoe geef je jezelf een metamorfose? Durf eens out of the box te denken en bij andere winkels te shoppen dan je gewend bent. Ook kan je eens kijken in andere collecties dan je gewend bent. De tom tailor collectie of de collectie van andere merken. Ze zijn minder bekend maar wel heel stijlvol.

een goed tas en de juiste kleding maken casual chic tot een toffe kledingstijl voor mannen

Daarom is een goede kledingstijl belangrijk!

De eerste indruk! De eerste indruk is de belangrijkste indruk die je bij mensen kunt achterlaten. Natuurlijk heb je niet altijd zin en tijd om je meest stijlvolle outfit aan te trekken en kan je best weleens in je trainingspak je boodschappen gaan halen. Toch moet je beseffen dat waar je ook loopt op straat, je wordt door iedereen gekeurd. Dit doe jijzelf toch ook? Het is daarom belangrijk om jezelf goed te verzorgen en na te denken met welke outfit je over straat gaat. Welke indruk wil je wekken op de mensen die je voorbij lopen. Daarnaast loop je toch met 100% meer zelfvertrouwen over straat als je er goed en stijlvol uitziet. Je weet immers nooit wie je tegen gaat komen. Wie weet wel je toekomstige baas of je nieuwe vriendin. Toch wil je niet te overdressed overkomen en is de kledingstijl casual chic een goede oplossing.

mooie donkere foto met toffe kleding voor mannen

Casual chic draag je zo!

Casual chic is een kledingstijl die zowel gekleed als iets casual is. Denk aan een strak en stijlvol overhemd op een nette jeans met nette sneakers. Of een toffe chino met een pullover en daarover een colbert in een contrasterende kleur. Het gaat dus om een beetje chic en een beetje casual in je outfit. Het maakt een chique outfit minder stijf en een casual outfit net even netter.

het ultieme voorbeeld van een toffe outfit

Tips voor een stijlvolle outfit

  • Wat is in de mode: sommige mannen vinden het lastig om de juiste kleding te shoppen. Voordat je weer beland in die winkel die je wel kent maar waar je nooit echt met een spetterende outfit naar buiten loopt, is het handig eerst eens rond te kijken op internet. Wat is er eigelijk in de mode.
  • Ga voor kwaliteit: laat die buitenkansjes eens liggen en ga eens voor kwaliteit. Ik zeg niet dat je gelijk maar heel dure kleding moet kopen maar kwaliteit zie je echt wel. Zorg er dus voor dat de eyecatchers van je outfit van goede kwaliteit zijn.
  • kleding onderhouden: ook kleding vraagt om onderhoud! Dit is heel belangrijk zelfs. Wanneer je jouw kleding beter onderhoudt gaan ze langer mee en blijven ze mooier. Ik heb een paar hele goede tips voor het onderhouden van je jeans. Wees niet bang om soms echt oude kleding gewoon weg te gooien….hoe lekker het ook zit.
  • Kies voor accessoires: casual chic geeft je als man de mogelijkheid om te experimenteren met accessoires. Horloge’s en armbanden geven je outfit een heel andere uitstraling. Kies ook de juiste jas en een goede tas bij je outfit. Dit wordt te vaak vergeten en dit downsized je outfit direct.
Casual Chic heel mooi verbeeld
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer