MuziekMuziek

De Infiniti Q30 was even wennen. Review B4men

Infiniti is een automerk waar veel mensen nog nooit van hebben gehoord. Het is het luxe merk van Nissan en in Nederland nog niet zo heel lang op de markt. Het merk heb ikzelf al leren kennen ongeveer 7 jaar geleden in Amerika. Ik moet zeggen dat ik toen enorm onder de indruk was van de bijzondere uitstraling van Infiniti. Naast luxe, oogt het merk vooral heel sportief en dit spreekt mij en velen met mij zeker aan. Toen ik dus de mogelijkheid kreeg om een auto van Infiniti te rijden heb ik deze met beide handen aangepakt. Op naar de importeur voor mijn eerste Infiniti ervaring.

P5260865

De Infiniti Q30

De auto’s van Infiniti waren tot nu toe alleen heel groot en bloed snel, dat betekend in Nederland dus gelijk heel duur!! Om ook de “gewone” Nederlander te kunnen bedienen heeft Infiniti een nieuw model op de markt gebracht, de Infiniti Q30. Een echte cross-over! De auto heeft een hogere instap en zit dan een personenauto maar zeker niet zo hoog als een SUV. De uitstraling van de auto is top! Hij oogt dik en sportief zonder heel groot te ogen en te zijn. Voor een gezin met twee kinderen is de Infinitief Q30 een perfecte auto. Ik ben altijd eerlijk in mijn reviews en dat ga ik dus ook vandaag zijn. Ik heb namelijk 2 versies van de Q30 gereden. De eerste Q30 was de auto die in Nederland het meest verkocht en gereden zal worden. De Q30 1.5d met 109pk valt namelijk met zijn kleinere motor in de 21% lease klasse. Dit is iets waar ikzelf geen rekening mee hoeft te houden en dus let ik hier niet op. Voor mij persoonlijk liep dit model uit op een kleine teleurstelling. Ik kreeg te maken met een rammeltje in de auto, wat natuurlijk heel vervelend is. Daardoor sta je als auto gelijk met 10-0 achter en wordt je uiterst kritisch. Wat mij vooral tegenviel is het vermogen van deze auto. De auto heeft een enorm sportief uiterlijk, maar dit was niet terug te vinden in het rijgedrag. De zuinigheid was daarin tegen wel weer hoog. Ik kan goed begrijpen dat dit voor veel mensen heel belangrijk is en dan heb je aan de Infiniti Q30 1.5d een heel bijzonder en goed te betalen auto (vanaf € 29.340,-).

P5260866 P5260875 P5260879

De Infiniti Q30s 2.0t

Toen ik de auto terug bracht en de mensen daar vertelde van mijn bevindingen ( ook naar hen maken we het niet mooier dan het is) waren zij hier uiteraard niet heel happy mee. Na mijn duidelijke uitleg vroegen zij om een herkansing, dat moesten we maar doen! Toen kwam daar de Infiniti Q30s 2.o benzine met 211pk Bam! Wat een bak. Deze versie was nog dikker en sportiever dan de vorige Q30. Oké, hij kost dan wel een stukje meer(€ 50.140,-), maar je krijgt dan ook wel veel meer. De hoge zit is top, het dak van de auto is wat laag gehouden vanwege de sportieve looks. De auto heeft dezelfde bediening als die van Mercedes en dat is wel even anders dan ik gewend was. Het was soms even zoeken naar de ruitenwissers en richtingaanwijzers. Maar goed, de vorige auto reed prima maar het vermogen ontbrak. Nu met deze versie en met genoeg vermogen komt de auto helemaal tot leven. De bijzondere vering van de auto schat zelf in hoe hard hij moet zijn voor een strakke bocht of juist los voor een drempel. Bij iedere keer dat ik het gas ook maar een beetje intrapte, begon ik de auto helemaal te begrijpen en hij mij ook. Dit is de ervaring die ik van een merk als Infiniti verwacht. Power, ruimte en een hoge zit, ze gaan perfect samen in de Infiniti Q30. Ik kan niet bij iemand in zijn portemonnee kijken, maar wanneer je van plan bent om iets bijzonders te gaan rijden en je bent bereid hier voor een beetje dieper in de buidel te tasten, kies dan voor de sportieve uitvoering van de Q30. Hij zal je niet teleurstellen!

P6301546 P6301563 P6301594 P6301580 P6301569 P6301567 P6301574 P6301595 P6301598

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Uhm,

    Infinity wordt als sinds 2008 op de Nederlandse markt verkocht via officiële kanalen. Eerder was het merk al via import wegen verkrijgbaar. Dus heel nieuw is het dan ook niet.

Written by Jan Willem Huffmeijer