MuziekMuziek

Imagin Bar Amsterdam en Bombay Sapphire Gin.

De zomer van de Gin

1111
Bombay Sapphire, Gin & Tonic

Dit jaar is echt het jaar van de gin en in het bijzonder van de Gin & Tonic geweest. Ook ik kon de verleiding niet weerstaan en ben deze zomer helemaal gezwicht voor de Gin & Tonic. Heerlijk fris en een echte dorstlesser. Zoals vaak met trends, gaat iedereen ermee aan de haal en maakt er zijn eigen ding van!! Zo ook met de Gin & Tonic. Zoveel variaties in cocktails en toegevoegde smaken, maar ook in de basis begint het met keuzes….welke gin gebruik je. Over smaak valt niet te twisten, dus ik ga je niet vertellen wat een lekkere gin is en wat niet!! Ik kan je wel een beetje wegwijs maken in de smaken van de gin. Zo is de keuze voor jou iets makkelijker gemaakt. Vandaag is de beurt aan Bombay Sapphire.

 

Bombay Sapphire

Allereerst wil ik jullie wijze op een heel coole Gin en Tonic experience in Amsterdam, de Imagin Gin en Tonic Gallery. Deze gallery is een plek gecreëerd door Bombay en Fever-tree om te genieten en te experimenteren in de wereld van de Gin & Tonic. Voor het project zijn ook een 5 tal creatieve geesten gevraagd om een eigen interpretatie te geven van de Gin & Tonic. Nu is de beurt aan top ontwerper Antoine Peters, samen met mixologist Jarl alias de Cocktail Professor ontwikkelde zij de ‘contagious smile’ (besmettelijke glimlach).

_55B9238
The making of De cocktail: Contagious Smile

De cocktail: Contagious Smile

De cocktail is een combinatie van verse appel, limoen, huisgemaakte sichuan button siroop, gemalen witte peper, Bombay Gin en Fever Tree Tonic en een mengsel van cayenne, rozensiroop en gemalen sichuan. De sichuan in de cocktail zorgt voor een prikkelend gevoel in de mond, samen met de bubbels van Fever Tree wordt de mond zelfs iets verdoofd. Op de rand van het glas is een lipstickafdruk aangebracht die is opgebouwd uit een mengsel van cayenne, rozensiroop en gemalen sichuan. Naast een glimlach zet dit element aan tot het deppen van de mond na een slok en daarvoor ontwikkelde Antoine een speciaal servet met de signatuur print van Antoine Peters; een print met lachende monden. Het servet is ingespoten met een huisgemaakte vlierbloesem parfum zodat zelfs deze handeling bijdraagt aan de zintuigelijke ervaring. Een besmettelijke glimlach in look, smaak en beleving.

_MG_0047
De cocktail: Contagious Smile

 

Bombay Sapphire smaaknotities:

1112
Bombay Sapphire

Kleur: Helder

Neus: Fris en zoet, de geur heeft heel veel citrus en een duidelijke aanwezigheid van jeneverbes. Ook opvallend is de geur van koriander. Naast al het fris zit er ook echt een zoetje in de geur.

Smaak: De eerste binnenkomst is best heftig maakt dat neemt snel af en is de Bombay gin zelfs best zacht van smaak. Daarna komen de smaken vrij van citrus en kruiden.

Afdronk: Zoet, de afdronk heeft iets van anijs. Dat maakt de gin zoet zonder klef te worden.

Kortom een erg lekker frisse gin die erg goed te combineren is  met heel veel verschillende smaken. Deze gin van Bombay geeft jou dus ook alle ruimte om te experimenteren en je eigen variant van de Gin & Tonic te maken.

 

Belangrijk: Wil je naar de Imagin bar in Amsterdam wacht niet te lang!!! De bar staat 1 maand in het teken van de Gin & Tonic. Voor alle info kijk op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/imaginbar

1113

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer