MuziekMuziek

The Ileach een beetje mysterie in de whisky.

The Ileach Peated Islay Malt.

Soms zijn er van die whisky’s die zorgen voor een beetje opwinding, dit is er zo één. Ik kreeg deze fles whisky van een klant uit de barbershop van mij (nog bedankt Juriaan). Deze whisky was voor mij nog onbekend en wilde hier graag wat meer informatie over vinden……tja dat was bij deze whisky wat lastig!

Over deze whisky wordt op internet een beetje als een mysterie gesproken. Hij komt van Islay en daar houdt snel het spoor op! Dan gaan we deze whisky eerst maar eens proeven en als hij lekker is duik ik een verder in mijn bronnen om eens te kijken wat ik over deze whisky kan vinden.

Het proeven van The Ileach.

-Laat ik beginnen met de kleur, deze whisky is diep amber kleurig. Als de fles eenmaal open is komt de geur van een echte Islay whisky je tegemoet. Ik zal heel eerlijk zeggen dat binnen ons proefpanel verschillende meningen bestaan over de turf (peated) whisky’s. Dit is ook geen whisky waar je mee moet beginnen. Maar zoals altijd” over smaak valt niet te twisten” gaan bij deze whisky’s heel erg op, de turf whisky’s… je houdt ervan of je moet er niets van weten.

-De neus van deze whisky is er een van turf,  het zilte van de typische Islay whisky en de aroma’s van kruiden en eiken komen goed naar voren.

-De smaak is bijzonder rijk en zacht. Deze whisky komt binnen met smaken van rook en kruiden, maar is aangenaam zacht. De beleving van deze whisky in de mond is er zeker wel maar heel subtiel.

-De afdronk is heel lang met de tonen die je verwacht van een echte Ilay, jodium en het zilte van de zee. Deze whisky vraagt om een lange avond, hij blijft lang in de mond aanwezig dat de volgende slok even kan wachten.

Terug naar de informatie over The Ileach.

Zoals hier boven te lezen is, is deze whisky bij mij goed in de smaak gevallen en is het raadplegen van bronnen meer dan waard. De naam “The Ileach” staat voor de inwoners van Islay en het karakter van deze whisky word ook aan hen opgedragen. De whisky is van de vintage malt whisky company. Deze whisky is uiteindelijk terug te leiden naar Lagavulin. Deze whisky heeft een eigen merknaam gekregen om het allemaal een beetje mysterieus te houden.

Kortom ben je fan van de Islay whisky’s dan heb je met deze whisky een hele mooie te pakken voor een hele mooie prijs.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
3 comments
  • Ileach is vooral verkrijgbaar bij de betere zelfstandige slijter.
    Als het goed is blijft de prijs beneden de € 30,00

  • Dit is idd een topper! Het is een favoriet van mij.Ik koop m in een wijn/whisky boerderij in friesland rond de 28 euro.Zeker proberen!!!

Written by Jan Willem Huffmeijer