MuziekMuziek

Ierse top whiskey’s naar Nederland.

Ierse whiskey is in Nederland erg in opkomst en erg populair bij nieuwe whiskey drinkers. De verklaring voor deze trend is vrij simpel over het algemeen zijn de Ierse whiskey’s net wat zachter en toegankelijker. Dat deze trend zal door groeien blijkt wel aan het aantal nieuwe merken op de Nederlandse whiskey markt.

Nederland is nu vier nieuwe top whiskey’s rijker.Kilbeggan Distillery Whiskey´s

De vier whiskey worden geproduceerd door The Kilbeggan Distilling Company, de oudste werkende whiskey distilleerderij ter wereld. Vanaf 1 okt. zullen zij in Nederland onder de vlag van A Brand New Day vallen.

 

Kilbeggan:kilbeggan

Deze whiskey is vernoemd naar de distilleerderij, het is een zeer traditionele Ierse whiskey. Het recept voor deze whiskey is al 256 jaar oud. Kilbeggan wordt twee keer gedistilleerd voor een betere smaak en voller karakter.

 

 

 

Connemara:Connemara

Deze Ierse Peated Single Malt is uniek in Ierland. De peated aroma’s zijn zacht, zoet en complex. De tonen van deze whiskey geven een heerlijke vruchten, vanille en een rijke rokerige smaak. Deze whiskey is niet voor niets bekroond met de titel ‘Best Irish Single Malt‘ in 2009.

 

 

 

 

Tyrconnell:tyrconnel

Deze whiskey heeft een rijke historie en was voor de drooglegging de best verkopende whiskey in de V.S. Deze whiskey is vernoemd naar een legendarisch Iers renpaard. De smaak van de whiskey is vol van fruit, citrus en kruiden.

 

 

 

 

Greenore:greenore

Deze whiskey is de eerste en enige Irish Single Grain Whiskey ter wereld. Greenore heeft minimaal 8 jaar gerijpt op oude bourbonvaten, dit geeft deze Greenore een zeer vriendelijke en zachte smaak.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer