MuziekMuziek

Hoe krijg je snel en makkelijk je haar in model?

Hoe krijg je snel en makkelijk je haar in model? Het is de vraag waar heel veel mannen antwoord op willen krijgen. Wanneer je naar de kapper bent geweest zit je haar perfect en super gestyled maar de volgende dag moet je het zelf doen en lukt het niet. Er is natuurlijk niets frustrerender dan dat. Daarom geef ik vandaag antwoord op de vraag “hoe krijg je snel en makkelijk je haar in model”?

Hoe krijg je snel en makkelijk je haar in model?

Er zijn geen trucks of geheimen waar kappers gebruik van maken om je haar in model te brengen. Zij maken alleen gebruik van verschillende technieken die het makkelijker maken. Deze technieken ga ik hier behandelen zodat het jou ook gaat lukken.

Maak je haar nat of was je haar

Eén van de belangrijkste dingen die je moet weten is dat je haar vormbaar is wanneer het nat is. Om het een beetje technisch te maken, er zitten verbindingen in het haar die zorgen voor de vorm van je kapsel. Deze verbindingen lossen op in water en dat maakt je haar dus vormbaar wanneer het nat is. Wanneer je haar opdroogt zet het zich vast in de vorm waarin het haar opdroogt.

Wil jij je haar naar achteren hebben, dan moet je het dus naar achteren laten opdrogen. Wil je jouw haar naar voren hebben, dan moet je het dus naar voren laten opdrogen. Wanneer je jouw haar soms wat moeilijk in model krijgt, dan is het handig om eerst te douchen en het daarna te stylen. Niet eerst laten opdrogen en dan kammen maar eerst kammen en het dan laten opdrogen. Tip: lees hier meer over het wassen van je haar.

Gebruik een föhn om je haar te stylen

Wanneer je haar dus vormbaar is wanneer je het nat maakt, is het dus sneller en beter vast te zetten in het model wat je wilt door het snel te laten opdrogen. Zorg ervoor dat je haar helemaal droog is wanneer je klaar bent. Is je haar nog nat, dan zal het zwaar blijven en alsnog verkeerd opdrogen. Een föhn maakt het dus erg makkelijk om je haar super snel droog te krijgen. Daarnaast zorgt een föhn ervoor dat je makkelijk meer volume in je kapsel kan krijgen. Zorg er wel voor dat je ook nu weer rekening houdt met dat je het laat opdrogen op de manier zoals je kapsel moet worden.

Houd rekening met de groeirichting van je haar

Kijk eens goed naar de groeirichting van je haar. Veel mannen hebben het idee dat je haar naar achteren groeit. Echter bij 90% van de mannen groeit het haar naar voren. Aan de voorkant hebben we vaak een kruin, wat je haar dan weer naar links of rechts duwt. Wil je een kapsel wat plat blijft zitten, dan zal je jouw kapsel met de groeirichting van je haar moeten stylen. Wil je veel volume? Dan kan het heel goed werken wanneer je jouw haar tegen de groeirichting in gaat stylen. Zo duw je jouw haar eigenlijk een beetje omhoog. Wanneer je dit lastig vindt, dan kan je hier heel goed een föhn bij gebruiken.

Wanneer je nu altijd last hebt van een kruin die omhoog staat, kijk dan eens met een spiegel hoe je kruin groeit. Een kruin draait namelijk en het is daarom handig te weten hoe die valt en er dus niet tegenin te stylen maar juist met de richting mee.

Je stylingsproduct als laatst

Wanneer je kapsel helemaal droog is en in de juiste richting staat, dan is het juiste moment om je product te gebruiken. Wanneer je dit eerder doet zal je kapsel zwaar worden en dan werkt je stylingsproduct alleen maar verkeerd. Welke product je gebuikt is niet belangrijk voor het model zelf maar alleen voor de uitstraling van je kapsel. Veel mannen denken dat je bij een model maar één soort product kan gebruiken. Het is soms juist heel grappig om in je kapsel juist eens een ander product te gebruiken en te zien wat het effect is van deze verandering.

Voor bij de kapper / barbier

Natuurlijk zijn deze tips waardeloos als je niet tevreden bent met het model wat erin geknipt is. Wees daarom heel duidelijk bij de kapper wat je wilt. Het gaat vaak fout niet op zijn of haar kunnen maar juist op de communicatie tussen jou en je kapper. Neem foto’s mee en vertel hem of haar hoe jij je haar styled. Wanneer je kapper / barbier bijna klaar is vraag of ze duidelijk kunnen uitleggen hoe zij jouw haar in model brengen en hoe jij dit de volgende dag moet doen. Dit voorkomt veel misverstanden. Ik hoop de vraag, “hoe krijg je snel en makkelijk je haar in model” te hebben beantwoord.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer