MuziekMuziek

Polar Vantage V2 helpt mij inzicht te krijgen in sport en leven.

Polar Vantage V2 sporthorloge. Wat kan dit horloge allemaal en voor wie is dit horloge allemaal geschikt? Ik geef je meer uitleg hierover. Ikzelf sport al een aantal jaren fanatiek maar helaas niet altijd aan één stuk. Ik ben geen natuurlijke sporter en zal mijzelf altijd moeten motiveren om te gaan. Daardoor zijn omstandigheden soms dan ook een makkelijk excuus om weer een tijd de boel te laten versloffen om het daarna wel weer op te pakken.

Een jaar of 5 geleden schreef ik nog vol trots over de manbud (de bierbuik waar je trots op moest zijn). Ik ben daarna toch een gezondere levensstijl gaan oppakken. Sporten, minder eten en minder drinken! Dit ging heel erg goed tot wij een hoop rumoer kregen in ons leven. Onze oudste dochter werd heel ernstig ziek en de focus kwam helemaal bij onze dochter te liggen. Vervolgens kwamen we in de lockdown terecht en heb ik heel hard gewerkt aan onze websites en webshop. Ik merkte dat ik, doordat ik niet meer mocht zwemmen, wat motivatie problemen kreeg en voor het hardlopen maakte ik dus eigenlijk geen tijd meer. Vanaf nu gaan we weer knallen!

Polar Vantage V2 is de goedkoopste coach

Ik heb de Polar nu inmiddels een maand of 4 en ondanks dat ik echt nog niet alles eruit haal wat erin zit, zijn er heel veel functies die mij echt enorm helpen. Het mooie is ze helpen mij niet alleen met sporten….sterker nog… de afgelopen tijd heb ik juiste te weinig gesport. De Polar helpt mij met het inzicht krijgen in verschillende patronen en daar kan je weer heel duidelijke conclusies aan verbinden. Om het een beetje concreet uit te leggen helpt de Polar Vantage V2 mij bij het slapen, minder ongezond eten en minder drinken (alcohol). Hoe dat kan? Het antwoord is heel simpel!

Ik heb door dit sporthorloge heel veel inzicht gekregen in mijn slaapritme en wat hier allemaal invloed op heeft. Stress, alcohol en slechte voeding hebben bizar veel invloed op hoe je slaapt. Ik kan zien hoe diep ik slaap, hoe lang in slaap en hoe vaak mijn slaap wordt onderbroken. Dit wordt heel duidelijk in verschillende soorten metingen die het horloge voor je doet. Ik ben geen datafreak en snap heel vaak niet zoveel van alle cijfertjes. Echter dit horloge werkt met kleurtjes, teksten en als je wilt heel veel cijfertjes. Ik snap dus heel goed hoe ik ervoor sta. Wanneer je dit een beetje bijhoudt krijg je heel veel inzicht in je gewoontes en dus ook wat deze gewoontes doen op je lijf.

Inzichten om iets mee te doen!

Wanneer je keer op keer met je neus op de feiten gedrukt wordt zonder dat iemand jou hierop wijst (dit werkt bij mij niet, ik denk dan al heel snel “joh barst!”) maakt dat je toch gewoontes gaat aanpakken. Ik dronk vaak een drankje voor het slapen. Lekker, want dan slaap je goed! NIET dus! Alcohol heeft bij mij een enorm slechte invloed op mijn slaap. Zo ook stress en vet eten. Ik ben dit dus eigenlijk op een natuurlijke manier gaan aanpakken. Ik drink minder, eet bewuster en probeer soms net even iets meer mijn rust te pakken voor het slapengaan. Gevolg is dat ik ben afgevallen, minder stress en druk ervaar en veel beter slaap.

Hier zou ik normaal drie verschillende coaches voor nodig hebben gehad die ik na een halfjaar niet meer zou hebben bezocht….whahaha ken mijzelf te goed. Wat werkt er dan zo goed? Het is gewoon puur inzicht! Ik zie wat het doet en ik ben de enige die er invloed en kritiek op kan hebben. Voor mij is mijn horloge dus mijn beste en goedkoopste lifestyle coach ever geworden.

Nu de sportcoach in mijn horloge op gang krijgen

Het verhaal van hierboven werkt exact zo ook voor het sporten. Echter net als met gezinsleven… je moet het wel eerst doen om de inzichten en de data te krijgen. Ik heb inmiddels de inzichten, dat wanneer ik niet veel doe en eigenlijk mijn lijf op sportief gebied verwaarloos, dat dit op heel veel vlakken niet heel positief werkt.

Ik ben inmiddels weer begonnen met sporten en de eerste data begint te komen. Deze data voelt als een stok achter de deur. Ik kan zien hoe mijn lijf ervoor staat en eerlijk is eerlijk het valt allemaal nog best mee. Ik kan nog prima hardlopen en als het moet pers ik er vrij simpel 10 kilometer uit. Dit moet ik nu nog wel bekopen met spierpijn maar dat is over een maandje wel weer op niveau. Maar ik wil eigenlijk weer meer. Ik merk dat het stellen van sportieve doelen ook helpt en waar ik eigenlijk wil lopen voor mijzelf zijn doelen tocht wel handig. En juist deze doelen zijn nu lastig in deze tijden. Sportevenementen zijn er niet en bijvoorbeeld zwemmen kan ook nog niet. Welke doelen ga ik mijzelf dan stellen?

Polar Vantage V2 helpt bij doelen stellen

Juist nu het dus lastig is om doelen te stellen, kan je heel goed de data gebruiken van je horloge. Deze Vantage V2 heeft zelfs functies die wanneer hij goed inzicht heeft in je sportieve leven, hij je kan coachen naar doelen die jij wilt behalen. Dit horloge heeft ongeveer een maand nodig (sportieve maand) om inzicht te krijgen je sportieve data. Deze data helpt je sneller en beter te herstellen, verteld je wanneer je klaar bent voor je training en welke training het beste op dat moment voor je werkt. Ook geeft hij inzicht in je hartslagzones zodat je heel efficiënt kan trainen.

Zoals eerlijk verteld heb ik op moment van schrijven die sportieve maand niet en heb ik dus helaas deze data niet. Maar mijn doelen staan! Ik ga voor mei weer een halve marathon lopen (qua afstand dan) en ik hoop dat ik ook weer snel mag gaan zwemmen. Zodra ik dat ook een beetje onder controle heb, dan wil ik in buitenwater gaan zwemmen en misschien wil ik wel gaan trainen voor een kwart triatlon. Deze zal ik dan in het najaar of volgend voorjaar willen doen.

Review van de Polar Vantage V2

Ik kan dus wel zeggen dat ik heel blij ben met dit horloge. Hij helpt mij echt op een goede manier te stimuleren en inzicht te krijgen in mijn leefdata. Andere dingen zijn natuurlijk ook belangrijk. Zo vind ik het horloge lekker zitten en is hij zelf voor mij kleine pols prima van formaat. Het scherm is krasvast en sterk. Hij is inmiddels echt al een paar keer hard gevallen. De batterij van de Polar Vantage gaat bij mij in ongeveer 4 dagen leeg en opladen gaat heel snel. Wanneer ik een ochtend aan het werk ben, leg ik hem aan de oplader en binnen 2 à 3 uur is hij weer helemaal vol. Zo mis ik dus geen data van mijn nachten.

Verder zit er echt alles op en aan. Van GPS, hartslagmeting op de pols, waterdicht tot hersteltrainingen en prestatietesten. Het maakt dit horloge tot een geweldig sporthorloge voor iemand zo als mij maar ook super geschikt voor de super fanatieke of professionele sporter. Ik ben er heel er blij mee!

Verkrijgbaar bij Bol.com

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer