MuziekMuziek

T-shirt kopen? Deze 3 tips komen van pas!

mannen kapsel trends zomer 2021

In de zomermaanden dragen veel Nederlandse mannen een T-shirt. Doordat dit kledingstuk korte mouwen heeft, is een T-shirt een stuk luchtiger dan een overhemd, trui of colbert. Daarom heeft iedere man meerdere T-shirts in zijn kast liggen. Ben jij bijna door jouw voorraad heen? Of vind je jouw T-shirts niet mooi meer? Dan wordt het tijd om nieuwe te kopen. De onderstaande 3 tips komen hierbij ongetwijfeld van pas. 

1. Let op de pasvorm

Een T-shirt voor heren is verkrijgbaar in verschillende maten. Veel mannen weten van zichzelf welke maat zij moeten hebben. Naast de maat van het T-shirt adviseren wij jou ook om naar de pasvorm te kijken. Er zijn namelijk T-shirts met een strakke pasvorm, maar ook met een losse pasvorm. Als je een gespierd bovenlijf hebt, wil je dit misschien wel accentueren. Kies in dat geval voor een strak T-shirt. Wanneer je een buikje hebt, geniet dit niet de voorkeur. Je wilt hier immers niet de nadruk op leggen. Ga in dat geval voor een wat ruimer T-shirt. Kijk overigens niet alleen naar de breedte van het shirt, maar ook naar de lengte. Het is immers geen gezicht als een T-shirt te kort of veel te lang is.

2. Met of zonder print?

T-shirts zijn vandaag de dag verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een T-shirt met print, maar ook voor een effen T-shirt. Of je een T-shirt met of zonder print koopt, hangt vooral af van jouw eigen voorkeur. Vraag jezelf ook goed af waar en wanneer je het T-shirt draagt. Op de werkvloer is een effen T-shirt misschien beter, want een T-shirt met print komt niet bijzonder professioneel over.

3. Werk of vrije tijd?

Als het warm is, loop jij in jouw vrije tijd het liefst in T-shirts en korte broeken voor heren. Misschien trek je zelfs wel een hemd aan als het tropisch warm is op jouw vrije dag. Naar jouw werk trek je niet snel een hemd aan, maar een T-shirt is vaak een prima alternatief. Toch zijn er ook werkgevers die van hun werknemers verlangen dat zij in nette kleding op de werkvloer verschijnen.

Moet je je netjes kleden voor jouw werk? Dan is de kans groot dat je een overhemd draagt. Je kunt de mouwen van dit kledingstuk opstropen, waardoor je het minder snel warm krijgt. Toch kun jij ook prima een kledingstuk met korte mouwen dragen. We doelen in dit geval niet op een standaard T-shirt, maar op een polo. Een polo is wat netter dan een standaard T-shirt, waardoor je altijd goed en netjes voor de dag komt op jouw werk.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer