MuziekMuziek

Highland Park The Light: een ode aan ambacht en herkomst!

Zoals elke whiskyliefhebber weet brengt Highland Park elk jaar een special edition uit. Elke fles vertegenwoordigt een verhaal dat gaat over het eiland Orkney waar Highland Park wordt gedistilleerd. De verhalen vertellen de geschiedenis van het eiland en zijn bewoners en de elementen die een zeer weerbarstig klimaat opleveren. De verhalen zijn bijna allemaal verhalen die de Vikingen vertelden aan een nieuwe generatie die het op hun beurt weer doorgaven. Tot op de dag van vandaag vormen deze sagen en legendes een belangrijk deel van de identiteit van de bevolking en cultuur van het eiland. Highland Park is ook onderdeel van de geschiedenis en eert zijn Vikingsoul door met zijn whisky’s ook de verhalen te vertellen.

HIGHLAND PARK VIERT DE LENTE EN DE ZOMER MET THE LIGHT

Op 23 mei werd op een bijzondere locatie in Amsterdam de opvolger van Highland Park “The Dark”, geïntroduceerd. Mediabureau Mediaxplain had het feest voor de Highland Park The Light georganiseerd in een hele leuke uitkijktoren waar deze nieuwe telg ook kon worden geproefd. De conclusie is weer duidelijk, “The Light” is een echte Highland Park whisky met een bijzonder eigen karakter. Het is een 17 jaar oude single malt Schotse whisky die gerijpt is in Amerikaans eiken vaten. Dit geeft de whisky een heldere lichte kleur zoals het zonlicht op een vroege ochtend aan het einde van de lente en het begin van de zomer. De whisky doet zijn naam dan ook eer aan. In de neus ruik je wat honing, nootmuskaat en ananas. In de smaak proef je een mooie kruidigheid, tropisch fruit, vanille, honing, iets citrus en natuurlijk verse jonge heideturf. De afdronk is zacht met een wat rokerige zoetheid. Prachtig in balans met een lange heerlijke frisse nasmaak.

Highland Park The Light

Een ode aan ambacht en herkomst

De whisky zit in een licht groene fles waarop een slangachtige draak is afgebeeld die verwijst naar de Vikingrijke herkomst van Highland Park net als de runentekens die ook de fles versieren. Op de achterkant van de fles staat de tekst “Made with Pride on Orkney” waarmee wordt aangegeven hoe trots de mannen en vrouwen zijn om met veel passie en ambacht de mooie en bijzondere whisky’s van Highland Park te maken.

Highland Park The Light

Highland Park The Light

Highland Park The Light

Highland Park The Light is verkrijgbaar bij de whisky-speciaalzaak voor de adviesprijs van  € 215,- .

Wees er wel snel bij want er zijn voor Nederland slechts 2000 flessen gereserveerd.

Slainte!

Jos Huffmeijer voor B4men

Written by
Jos Huffmeijer

In 1994 raakte ik bijzonder gepassioneerd door de drank cognac. In de jaren daarna bouwde ik mijn kennis hiervan uit en startte in 1998 mijn bedrijf Le Nez Promotion om professioneel het mooie distillaat cognac te gaan promoten. In 2004 werd ik ambassadeur van Rémy Martin cognac waar ik mij nog steeds met heel veel plezier voor inzet.
Sinds ’n jaar of 8 schrijf ik ook voor B4men over drank en auto’s wat ik heel leuk vind en hier heel veel plezier aan beleef. Dat hoop ik nog vele jaren te blijven doen.

View all articles
Written by Jos Huffmeijer