MuziekMuziek

Highland Park Freya, goddelijke schoonheid.

highland_park_whisky_logo_compress
Highland Park

Highland Park’s Walhallacollectie

Freya is de derde whisky van Highland Park in de Walhallacollectie, na Thor en Loki is het nu de beurt aan de goddelijke schoonheid van de Noorse Liefdesgodin Freya. Laat ik hier gelijk bij vermelden dat ik deze whisky niet zelf geproefd heb. Ik vind alleen dat ik jullie deze whisky niet mag onthouden. De proefnotities van deze whisky heb ik dus overgenomen en zijn van Highland Park zelf, zodra ik de Freya zelf geproefd heb zal ik dat ook aan  jullie laten weten.

Freya
Highland Park Freya

Voor de Walhallacollectie heeft Highland Park gekozen voor de tot leven laten komen van de kracht en mystiek van de Noorse goden. Met Freya heeft Highland Park het enige vrouwelijke element in de collectie gebracht wat zorgt voor balans van de Walhallacollectie. Freya is net als de godin zelf mooi en elegant, de smaken zijn dus heel verleidelijk, rijk, vol en complex.

hlpob.15yov4
Highland Park Freya

Proefnotitie Highland Park Freya 

15 jaar oud, 51,2% alcohol
 

Geur: Amandel en Madagascaanse vanille flikkeren in de verte, zoals het noorderlicht. Witte chocolade gevolgd door gesuikerde kersen maakt plaats voor een levendige golf van mango en meloen op een vol en romig wolkendek. 

Smaak: Het hart van deze whisky glanst als een juweel, gevat in geurige turf. Sinaasappelschil, butterscotch en rozenblaadjes zorgen, samen met sinaasappelbloesem en gember, voor het benodigde zoet. Frisse snoepjes, citroengras en tropische vruchten wikkelen zich in een mantel van lichte turfrook. 

Afdronk: Complex en mooi, doch evenwichtig en weloverwogen, zoals Freya zelf. Een lang aanhoudende afdronk van kruiden en zachte turf, vermengd met zacht boomgaardfruit, kokos en licht gebrand eikenhout. Het effect is een ronde diepe nasmaak die deze whisky in staat stelt grote hoogten te bereiken.

Freya is verkrijgbaar vanaf maart 2014 bij gespecialiseerde whiskyslijters.

De adviesverkoopprijs bedraagt € 180,-

 

Martin Markvardsen from Highland Park presents the latest whisky in the Walhallacollection. Freya.

 

Er is overigens nog een tastingfilmpje, van Daryl Haldane:

 

Voor meer informatie klik hier

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer