MuziekMuziek

HELP IK HEB WALLEN, WAT TE DOEN?

Door wallen onder je ogen zie je er vaak vermoeid uit. Vaak zorgt er het er ook voor dat dat mensen aan je vragen of je boos of somber bent, terwijl dit niet zo is. Verwar wallen echter niet met kringen onder je ogen. Kringen onder je ogen zijn donkere vlekken(kringen), terwijl wallen een verdikking van de huid zijn onder je ogen. 

Zoals hierboven al vermeld zijn wallen verdikkingen van de huid. Een wal bestaat uit ongeveer 10% vocht en 90% uit vet.

Waardoor ontstaan wallen

Ouder worden: Bij het ouder worden wordt de huid onder je ogen dunner. Daardoor neemt het bindweefsel af zakt het vet naar beneden. Tevens zorgt het ouder worden ervoor dat de elasticiteit van de huid afneemt en de huid dus gaat “uitzakken”.

Slaaptekort: Bij teveel slaaptekort houdt het vetweefsel door vermoeidheid meer vocht vast waardoor je dus een ophoping van vocht krijgt onder je ogen. Als je zorgt voor voldoende slaap en rust, dan zullen gelukkig dit soort wallen vanzelf weer verdwijnen.

Vocht vasthouden: Niet alleen slaaptekort maar ook te zout eten en alcohol drinken zorgt voor een teveel aan vocht.

Roken: Veroudert de huid. (zie eerste oorzaak)

Erfelijkheid: Genen spelen een belangrijke rol bij wallen onder je ogen. Als je ouders last hebben van wallen onder hun ogen, dan is de kans heel groot dat jij vroeg of laat hier ook mee te maken krijgt.

Allergie: Een allergie of chronische verkoudheid kan ervoor zorgen dat de huid rondom je ogen opzwellen. Door het continue opzwellen en afnemen van de zwelling, wordt je huid rondom je ogen losser met als gevolg wallen. Zorg ervoor dat je niet nog een probleem erbij krijgt en raadpleeg tijdig een arts voor eventuele medicatie.

Oplossingen om wallen te voorkomen

-Drink voldoende water, minimaal 1,5 liter water per dag

-Eet gezond en niet teveel zout en vet. Zolang je een goede balans houdt, kan je verder wel de gerechten die wij op de site maken opeten 🙂

-Zorg voor voldoende beweging. Ben je net zoals ik geen liefhebber van sporten, zorg dan dat je iedere dag een stuk wandelt

-Zorg voor voldoende slaap, probeer minimaal 7 uur per dag te slapen. Mij lukt het vaak niet en ik merk dan inderdaad heel veel verschil

Als je dit opvolgt, is het geen garantie dat je geen wallen krijgt, maar het vermindert wel degelijk de kans op wallen. Daarbij zijn bovenstaande tips altijd goed om op te volgen voor een gezond leven.

Oplossingen om wallen te verminderen:

  • Leg plakjes komkommer op je ogen, het is zeker niet heel mannelijk maar wel effectief
  • Je kan ook koude, natte theezakjes op je ogen leggen. Het liefst van groene thee, deze zouden namelijk volgens onderzoek het meeste effect hebben
  • Ook een mogelijkheid is een washandje met ijsklontjes of leg een nat washandje in de koelkast dan wordt deze ook lekker koud…ook heerlijk om mee wakker te worden 😉
  • Je kan natuurlijk ook een crème gebruiken. Er zijn diverse creme’s op de markt verkrijgbaar tegen wallen, maar als je al flinke wallen hebt is er geen crème die hier wat aan kan doen. Deze creme’s doen alleen hun werk bij wallen die niet veroorzaakt worden door erfelijkheid en waarbij de huid nog elastisch genoeg is.

Manuele lymfdrainage: dit is een zachte massage waarbij het lymfesysteem gestimuleerd wordt om overtollig vocht(in dit geval dus onder je ogen) af te voeren, deze behandeling wordt gedaan door een huidtherapeut, maar er zijn ook schoonheidssalons waar dit gedaan wordt.

Wat te doen bij grote wallen

Plastische chirurgie: De meest rigoureuze maar wel de meest effectieve manier is door middel van een cosmetische ingreep. Om je wallen te verminderen, wordt tijdens de ingreep een klein buisje in de wallen aangebracht om het vet onder je ogen te verwijderen. Tevens kan je het overtollige vel onder je ogen  meteen laten verwijderen. De huid wordt strakgetrokken en je krijgt weer een frisse blik. Na deze ingreep zie je er meteen weer jaren jonger uit 🙂

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer